Cine este Nelu Tataru, noul ministru al Sanatatii!

Nelu Tataru este ministru interimar la Ministerul Sanatatii, dupa demisia lui Victor Costache si tot el va fi propunerea premierului Ludovic orban pentru aceasta functie.

Nelu Tataru a ocupat pana acum functia de secretar de stat in ministerul Sanatatii in guvernul Orban. Nelu Tataru, in varsta de 48 de ani, este medic chirurg, a fost medic, director si manager la Spitalul Municipal din Husi. Membru PNL cu state vechi, Nelu Tataru a fost consilier local in Husi si din 2012 senator in Parlamentul Romaniei. In urma cu cativa ani, actualul ministru interimar al Sanatatii a vrut sa fie primar in Husi.

Conform declaratiei de avere depuse la ministerul Sanatatii, la inceputul lui 2020, Nelu Tataru are doua apartamente, unul la Bucuresti, celalalt la Iasi, nu are masina in proprietate personala si mai multe conturi in lei si euro. Desi parlamentar, anul trecut si-a practicat si meseria de medic chirurg, mai mult a facut si garzi la Spitalul din Vaslui.De altfel, ca medic chirurg, Nelu Tataru a obtinut anul trecut un venit de peste 100.000 de lei, iar din garzi, a mai castigat 74.609 lei.

Demisia lui Victor Costache si anuntul premierului Ludovic Orban, l-a gasit pe Nelu Tataru la Suceava, acolo unde la Spitalul Judetean a fost depistat un focar de infectare cu coronavirus, si s- ajuns ”in acel punct in care a decimat personalul medical”.

loading...
„In acest moment, Sectia de boli infectioase are peste 120 de pacienti, intre care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere locala accentuata. La nivelul judetului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate, iar, dupa cum ati putut vedea, au fost si numeroase decese”, a declarat Nelu Tataru, joi dimineata, la Digi 24.
„Nu mai sunt decat in jur de 100 de pacienti care asteapta rezultatul testarii, cei care vor fi pozitivi vor fi internati in boli infectioase, cei care vor fi negativi vor merge acasa in izolare voluntara la domiciliu. In oras sunt masurile pe care le ia Comitetul judetean pentru situatii de urgenta si noi incercam sa reasezam activitatea medicala, sa izolam contactii si ancheta epidemiologica care s-a reevaluat, urmand sa mergem pe fiecare caz in parte”, a precizat Nelu Tataru.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro