Coronavirusul a mai ucis un roman

Decese coronavirus Romania. A fost inregistrat al cincilea caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Decese coronavirus Romania. Este vorba de un barbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Judetean Suceava din 21.03.2020.

Persoana a fost internata anterior in sectia de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Pana luni, 23 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate si externate (51 la Timisoara, 17 la Bucuresti, 3 la Craiova, unul la Constanta si unul la Iasi).

loading...
Pana luni, 23 martie, 4 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Bucuresti, Craiova Iasi si Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 143 de noi cazuri de imbolnavire.

Unul dintre cazuri este cel al unui detinut care in data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Politia Capitalei la Penitenciarul-Spital Bucuresti-Jilava pentru probleme medicale. In urma testarii realizate astazi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizam ca detinutul a fost izolat inca de la momentul incarcerarii, iar la testarea realizata in data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infectii cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 5 ani si 76 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 15 pacienti, din care 7 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 5.066 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 1.073 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 5.134 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

loading...
Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 141 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat 665 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

De asemenea, cu ocazia formalitatilor de intrare in tara, Politia de Frontiera a intocmit 4 dosare penale, in care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 326 Cod Penal.

De la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent, au fost plasate in carantina institutionalizata 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, doua persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusa masura carantinarii pentru o noua perioada de 14 zile.

Incepand de luni seara, in intervalul orar 22.00 – 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;
e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Dupa ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la solicitarea autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe proprie raspundere si actul de identitate, dupa caz. Declaratia pe propria raspundere poate fi completata si olograf.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro