CUM VA FI INMORMANTAT PRIMUL BARBAT MORT DE CORONAVIRUS IN ROMANIA

A fost inregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul Romaniei. Procedurile pentru inmormantare sunt extrem de stricte si nu permit o ceremonie de comemorare mare.

Barbatul rapus de virusul COVID-19 este din Filiasi, judetul Dolj. Acesta avea afectiuni preexistente foarte grave,o patologie neoplazica in stadiu terminal(cancer). Pentru cazurile de pacienti care decedeaza in aceasta perioada autoritatile au elaborat niste proceduri stricte.

Asa ca, potrivit Ordinului Ministerului Sanatatii se reglementeaza clar modul in care vor fi manipulate trupurile neinsufletite, protocolul de inmormantare este unul foarte strict.

Masurile apar in Ordinul pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul in caz de deces al pacientilor infectati cu noul coronavirus (SARS-CoV2), semnat de Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si publicat deja in Monitorul Oficial, relateaza hotnews.ro.

loading...
Asadar, cel mult doua persoane dintre apartinatorii decedatului au permisiunea de a vedea cadavrul si doar imbracati cu echipament de protectie, conform Protocolului specific. Trupurile celor neinsufletiti sunt pulverizate cu produse biocide si introduse in saci, care sunt de asemenea pulverizati si ei, iar mai apoi sigilati.

„Cadavrul va fi asezat intr-un sac impermeabil dublu si ermetic inchis cu fermoar si va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe baza de formol)”, se preziceaza in documentul mentionat.

Dupa aceasta procedura cadavrul merge catre morga, iar liftul si targa prin care a fost asigurat transportul cadavrului din sectia unitatii sanitare pana la frigiderul din morga vor fi dezinfectate tot cu produse pe baza de formol.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro