IN ITALIA, DOI BRUTARI ROMANI DAU GRATIS PAINE CELOR CARE NU ISI MAI PERMIT SA O CUMPERE

Doi brutari romani au devenit eroi in Italia, dupa ce au decis sa oferegratis paine celor care nu isi mai permit sa o cumpere. Mai mult, ei au sters si datoriile clientilor pe care ii au in oras. Cei doi patroni ai brutariei din localitatea Fiumicino au oferit recent un interviu emotionant.

Laurentiu Morosanu (39 de ani) si Sorin Mistreanu (42 de ani) sunt veri si s-au stabilit in urma cu multa vreme in Fiumicino, localitate situata in apropierea Romei. In urma cu patru ani, ei si-au deschis o brutarie, unde fac nu doar paine, ci si pizza si alte produse de patiserie. Avand in vedere ca tara adoptiva a fost ingenuncheata de criza provocata de pandemia de coronavirus, ei au decis ca, in aceste zile extrem de dificile, sa imparta si celor mai putin norocosi! Astfel, la sfarsitul programului, cand magazinul “Dolce Pane” de pe via Focemicina, numarul 93, isi trage jos obloanele, romanii nostri lasa afara zeci de pungi cu paine, cu pizza si alte delicatese, pentru cei care nu-si permit sa cumpere, pentru cei care in aceste zile si-au pierdut locul de munca sau cei carora angajatorii le-au blocat momentan salariile, relateaza observator.tv. Aceste lucruri frumoase se intampla in Peninsula, in timp ce in Romania, oamenii se lupta pe alimente in supermarketuri ca sa isi faca provizii, insa, intr-un mod iresponsabil, fara sa se gandeasca si la altii.

Intr-un video urcat pe pagina oficiala de Facebook a brutariei, Laurentiu Morosanu a facut apel la persoanele care au timp si disponibilitate sa duca din pungile cu paine si cu alte bunatati batranilor din Fiumicino, care sunt izolati la domiciliu si nu ies din casa de teama sa nu contracteze virusul SARS-CoV-2.

Mai mult, in urma cu trei zile, romanii care detin magazinul “Dolce Pane” si-au anuntat clientii cu restaurante carora le furnizeaza paine ca le vor elimina toate datoriile si cand restaurantele respective isi vor relua activitatea vor primi paine gratis de la ei pe o perioada de doua saptamani.

loading...
“Traim aici de 20 de ani. Lumea ne apreciaza, ne cunoastem toti intre noi, trebuie sa ne ajutam, nu conteaza ce rasa sau ce nationalitate suntem”, a declarat Laurentiu Morosanu pentru jurnalistii publicatiei Rotalianul.

Magazinele alimentare sunt deschise in Italia, iar cei doi romani lucreaza la foc continuu pentru ca populatia sa aiba pe masa painea cea de toate zilele.

“Respectam regulile de igiena si cele impuse de guvernul italian, in interiorul magazinului clientii intra pe rand, unul, maxim doi o data. Avem dezinfectant pentru maini, manusi, masca de protectie si respectam distanta de un metru. Trebuie sa lucram, painea este un aliment de baza, iar noi suntem datori acum sa mergem inainte”, a mai marturisit Laurentiu Morosanu.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro