Medicul Streinu Cercel a dezvaluit cum se va face testarea bucurestenilor.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Bals”, a dezvaluit intr-o discutie cu Gabriela Firea, faptul ca se va face testarea pentru coronavirus a unui esantion de peste 10.000 de locuitori ai Bucurestiului. Acesta a mai precizat si ca are acceptul noului ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, pentru a face acest lucru.

„Am discutat aseara si astazi, dupa ce domnia sa depune juramantul vom avea o intalnire. E un proiect care trebuie sustinut de toata lumea, pentru ca ne da imaginea clara a modului in care se misca virusul in populatie. Am vorbit cu dl Tataru si am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.

Medicul Streinu-Cercel a explicat sa studiul este facut pentru o populatie de 2 milioane de locuitori si, pentru a da o imagine asupra circulatiei virusului, este necesar sa fie testate 9.558 de persoane, dar pentru a lua in calcul si faptul ca nu pot fi gasiti toti acasa, esantionul a fost dimensionat la 10.514.

Managerul de la Matei Bals a subliniat binecunoscutul mesaj la OMS: ”Testati! Testati! Testati!” si a precizat ca vor fi testati pacientii, personalul medical, dar ca este necesar sa fie testata si populatia.

loading...
Streinu-Cercel a spus ca 80% dintre formele bolii sunt usoare si medii si majoritatea acestora „se consuma la domiciliu”. Fara screening multe forme usoare pot trece neobservate, dar boala se poate transmite la persoane mai vulnerabile si duce la cazuri grave.

Managerul Institutului „Matei Bals” a povestit ca Italia nu a recurs la o astfel de masura si ca noi nu avem voie sa nu invatam din experinta lor.

Streinu -Cercel a precizat ca esantionul va fi impartit pe grupe de varsta. Se vor face doua tipuri de teste, astfel ca va fi folosit si un test rapid pentru identificarea anticorpilor, astfel incat sa vada care sunt persoanele care s-au vindecat deja.

„Primariile trebuie sa spele strazile, gardurile, clantele de dimineata pana seara cu apa clorinata”, a mai adaugat medicul.

sursa: huff.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro