Ministrul Sanatatii, anunt important pentru bucuresteni

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a anuntat ca toti oamenii care stau in Bucuresti vor fi testati pentru coronavirus. Mai multe echipaje medicale vor veni din usa in usa pentru a face testele bucurestenilor.

Ministrul Sanatatii a facut un anunt foarte important pentru toti bucurestenii. Potrivit lui Victor Costache, cat mai repede posibil, mai multe echipaje medicale vor testa toti oamenii care locuiesc in Bucuresti, pentru a se asigura ca nu au virusul COVID-19.

”Am avizat un parteneriat si un program care va demara rapid. Vrem sa se testeze toata populatia Bucurestiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din usa in usa- n.red.), dupa modelul Coreei de Sud. Este foarte important sa facem milioane de teste. Pana la sfarsitul saptamanii, vom avea inca 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare in ianuarie si acum avem cel putin 20 si vrem sa avem 1-2 la nivel judetean”, a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache, potrivit Stirileprotv.ro.

Echipele de la Institutul de Boli Infectioase ”Matei Bals” lucreaza deja la finalizarea proiectului prin care toti bucurestenii vor fi testati pentru Covid-19.

loading...
Costache a declarat, la Adevarul Live, ca in momentul de fata sunt foarte multe contracte de achizitie si saptamana viitoare spera sa avem si foarte multe teste disponibile la nivel national.

Intrebat cand vor ajunge kiturile din Coreea de Sud, ministrul a spus ca este vorba despre circa 180.000, care trebuie sa ajunga in aceasta saptamana.

Ministrul a mai adaugat ca, incepand de joi, 26 martie, toti oamenii infectati cu COVID-19, care prezinta forme usoare ale bolii, vor fi mutati din sectiile de boli infectioase in hoteluri, unde vor fi supravegheati de doctori.

Ministerul de Justitie anunta reguli mult mai drastice in ceea ce priveste infractionalitatea in timpul starii de urgenta.

Criza provocata de pandemia de coronavirus cu care se confrunta intreaga lume a obligat autoritatile din Romania sa ia masuri din ce in ce mai drastice pentru a stopa raspandirea virusului COVID-19.

Ministerul Justitiei a anuntat miercuri, 25 martie, ca schimba regulile in ceea ce priveste infractionalitatea din perioada crizei cu care ne confruntam. Astfel, a fost lansata o campanie cu numele „Toleranta zero fata de infractiuni”, prin care autoritatile ii avertizeaza pe cetateni ca pedepsele aplicabile in cazul infractiunilor ce au loc pe perioada starii de urgenta vor fi mult mai dure.

loading...
„Orice infractiune savarsita impotriva unei persoane vulnerabile (bolnave) poate fi pedepsita in regim agravat. La pedeapsa prevazuta de lege pentru respectiva infractiune se poate adauga un spor de 2 ani de inchisoare”, a transmis Ministerul Justitiei.

Astfel, in cazul in care un infractor profita de starea precara de sanatate a unui pacient infectat cu coronavirus, persoana respectiva va petrece maximum 7 ani dupa gratii. Totodata, se poate ajunge pana la 9 ani de inchisoare daca infractorul savarseste un furt in perioada starii de urgenta.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro