Ministrul Sanatatii, Victor Costache, si-a dat demisia! Cine ii va lua locul

Ministrul Sanatatii, Victor Costache si-a dat demisia, joi 26 martie, dupa ce miercuri a inaintat planul testarii tuturor bucurestenilor pentru coronavirus.

Victor Costache, ministrul Sanatatii, si-a dat demisia joi dimineata, dupa ce aseara a inaintat planul testarii tuturor bucurestenilor pentru coronavirus, potrivit Digi 24.

Deocamdata nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul sanatatii a recurs la acest gest, insa, potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost ceruta demisia.

In opinia lui Ludovic Orban, gestul lui Victor Costache este unul de onoare si de demnitate.

loading...
”Aproape 5 luni a facut parte din guvernul pe care-l conduc. Am facut echipa impreuna. Regret demisia domnului ministru, dar pe de alta parte il inteleg”, a afirmat Ludovic Orban, intr-o declaratie de presa, data joi, 26 martie 2020.

Premierul a precizat si cine este noua propunere pentru functia de ministru al Sanatatii. ”Il voi propune pe dl secretar de stat Nelu Tatar. Face parte din echipa de la Ministerul Sanatatii. A fost in prima linie de lupta impotriva coronavirusului. Se afla acum la Suceava, l-am sunat si l-am informat”, a mai spus Ludovic Orban.

Nelu Tataru va fi ministru interimar la Sanatate pana la numirea sa in functie.

Plecarea lui Costache de la Ministerul Sanatatii vine in contextul situatiei extrem de grave a personalului medical si in conditiile in care numeroase spitale se confrunta cu infectari masive ale personalului cu coronavirus, din cauza lipsei materialelor de protectie. De asemenea, cea mai recenta declaratie a ministrului, privind testarea in masa a tututor bucurestenilor, a provocat critici vehemente.

In ultimele zile am avut parte numai de vesti proaste in contextul pandemiei de coronavirus. Numarul victimelor coronavirus din Romania se apropie de 1000 si Ministrul Sanatatii si-a dat demisia intr-un moment crucial.

Ce stim pana acum, pe scurt:

  • 17 morti si 906 de cazuri in Romania
  • Ministrul Sanatatii a demisionat

  • Guvernul pregateste ordonanta pentru amanarea cu 9 luni a ratelor la banci

  • 683 de morti in ultimele 24 de ore in Italia

    sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro