Pe timpul pandemiei, Bulgaria a ajuns ca in China: ce masuri ar trebui sa imprumutam si noi de la ei

Fiecare tara reactioneaza diferit la explozia numarului celor infectati de coronavirus. Bulgarii, de exemplu, se pare ca au luat o pagina din ”manualul” chinezilor.

La momentul redactarii acestui material, in Bulgaria erau inregistrate 359 de cazuri de coronavirus, dintre care doar 8 s-au reflectat intr-un deces. In contextul in care primul caz a fost inregistrat pe 6 martie, se poate spune ca autoritatile de la Sofia se descurca destul de bine, in acest context. O parte din meritul acestei situatii mult mai optimiste decat in Romania pleaca de la masurile de preventie a raspandirii infectiei luate pana in prezent.

Incepand de astazi, intreaga populatie a Bulgariei trebuie sa poarte masti de protectie in momentul in care iese pe strada. In acest fel, purtatorii virusului nu vor putea sa-l dea mai departe la fel de simplu ca in prezent. Anuntul pe marginea acestui subiect a fost facut aseara de Ministrul Sanatatii.

La fel ca in Austria, Ministrul bulgar al Sanatatii Kiril Ananiev a declarat ca masurile se refera la locurile publice atat in interior cat si in aer liber. In contextul in care exista in circulatie mai multe tipuri de masti, cu diferiti factori de protectie, este important de retinut ca ministrul nu a precizat ce tipuri de masca sunt obligatorii. De asemenea, la fel ca in multe colturi de pe mapamond, mastile de protectie nu se gasesc in numar suficient in farmaciile din Bulgaria si, daca sunt disponibile, un client poate cumpara pana la cinci.

loading...
Bulgaria este cea mai saraca tara din UE, dar tot a stabilit pe parcursul zilei de ieri acordarea unui sprijin finanaciar pentru companiile afectate de criza provocata de noul coronavirus. In plus, statul va plati 60% din salariul unui angajat pentru a preveni concedierile. Comertul cu amanuntul, transportul, sectorul hotelier si restaurantele precum si sectoarele cultural si turistic pot beneficia de aceste masuri. Romanii doar viseaza la astfel de masuri, in contextul in care numarul somerilor a explodat de la o luna la alta in tara noastra.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro