Arafat: In ultimele 24 de ore, pompierii au distribuit 100.000 de masti FFP2 si FFP3

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, sambata, ca in ultimele 24 de ore, pompierii au distribuit 100.000 de masti FFP2 si FFP3 catre unitatile medicale si urmeaza sa inceapa repartitia altor 200.000 de masti FFP2 catre unitati sanitare si catre sectorul medical de urgenta.

“Pentru a veni in sprijinul personalului care lucreaza in linia intai impotriva acestui virus si care trateaza pacientii si lucreaza direct cu pacienti, in ultimele 24 de ore colegii pompieri au distribuit 100.000 de masti FFP2, FFP3 care au fost achizitionate prin ONAC si semnate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Repartitia s-a facut in comun cu Ministerul Sanatatii, iar cantitatea a fost distribuita in tara la nivelul si serviciilor de urgenta si la nivelul spitalelor, care ingrijesc astfel de pacienti pentru a veni in sprijinul colegilor de acolo”, a afirmat Arafat, sambata, intr-o conferinta de presa.

“Astazi din alta sursa – care este Unifarm – incepem repartitia a 200.000 de masti FFP2 care urmeaza sa fie distribuite in unitatile sanitare si inclusiv in sectorul medical de urgenta si asta inseamna si pompieri care lucreaza in prima linie cu pacientii si care transporta pacientii, respectiv urmand ca repartitia si distribuirea efectiv sa fie facuta de colegii pompieri in urmatoarele 24 de ore catre unitatile sanitare. In total vor fi distribuite in ultimele 48 de ore aproape de 300.000 de masti FFP2”, a mai transmis seful DSU.

“Saptamana viitoare cu sprijinul Ministerului Apararii, o aeronava militara apartinand bazei NATO din Ungaria si in colaborare si cu colegii din Statele Unite va duce in tara 100.000 de combinezoane pentru protectie in fata riscurilor de nivel inalt si care urmeaza si ele sa fie distribuite”, a mai afirmat Raed Afarat.

loading...
“Noi avem contractate 200 de ventilatoare deja de catre Onac si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pentru spitalele din Romania, dar inca o data de sosirea lor la acest moment nu este certa din cauza unor modificari care au avut loc dupa ce a fost semnat contractul cu ceva perioada. Dar am luat unele masuri pentru a creste numarul ventilatoarelor imediat si asta este prin identificare a aproximativ 120-130 de ventilatoare in dotarea serviciilor de Ambulanta si care pot fi de folos in unitatile de terapie intensiva, dar mai ales prin identificare a aproximativ 190 de ventilatoare de terapie intensiva, care au fost identificate de colegii nostrii de la Grupul de coordonare zonala de anestezie terapie intensiva si care deja am inceput sa le aducem la Bucuresti”, a mentionat Arafat.

El a mai spus ca aceste 190 de ventilatoare vor intra intr-o reparatie generala realizata de firma care le-a produs.

“Firma importatoare al lor si fabricant a lor urmeaza sa faca o reparatie generala si sa le redam unitatilor de terapie intensiva. Daca reusi din cele 190 macar 100 sa le dam, inseamna ca am crescut cu inca 100 numarul ventilatoarele si al paturilor ventilate de terapie intensiva pana reusim bineinteles sa importam ventilatoarele pe care le contractam”, a explicat Raed Arafat.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro