Avertizarile ministrului Sanatatii: „Trebuie gestionat foarte bine momentul 1 Mai”

In zilele de 1-3 mai, romanii s-ar putea sa incalce toate restrictiile impuse de autoritati pentru a se relaxa. Ministrul Sanatatii avertizeaza ca aceasta perioada s-ar putea sa intarzie masurile de relaxare incepand cu 15 mai.

In zilele de 1-3 mai, s-ar putea dovedi momentul in care romanii ar putea incalca restrictiile impuse de autoritati, iar acest lucru ar insemna intarzierea masurilor de relaxare incepand de la 15 mai Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru este de parere ca sfarsitul acestei saptamani ar putea insemna varful epidemiei de coronavirus.

„Ne asteptam la sfarsitul lunii aprilie, dupa sarbatorile pascale, la un varf, varful urmand sa fie mai abrupt sau mai lin. Vorbeam de 10.000 – 12.000 de cazuri sau, daca era mai abrupt, putand fi dus un pic dupa 1 mai si cu un numar mai mare de cazuri, poate 15-20.000. Suntem in acel moment in care inca mergem spre varf, dar e o panta lina, sa spunem, in acest moment, cu un numar de cazuri crescand, dar in asa-numit platou in fierastrau. Avem o zi un numar mai mare, a doua zi un numar mai mic, iar un numar mai mare”, a explicat Nelu Tataru.

Conform acestuia, zilele libere de 1 Mai, trebuie bine gestionate de catre romani pentru a preveni raspandirea noului virus.

loading...
Nelu Tataru spera ca numarul cazurilor infectate cu coronavirus si numarul deceselor sa scada, iar dupa data de 15 mai sa aiba loc relaxarea restrictiilor.

Totodata, ministrul mentioneaza ca relaxarea se va face in momentul in care va exista un risc minim de transmitere in comunitate si ca aceasta se va face in functie de situtia din teren. Romanii nu vor mai avea nevoie de declaratie pe proprie raspundere pentru a circula, dar vor fi interzise grupuri mai mari de trei persoane.

„Trebuie sa ne obisnuim ca pe perioada verii sa avem ca si vecin virusul. De aceea, o prima etapa de relaxare va cuprinde strict niste libertati care le-am pus, sa spunem, la urma, cand am impus acele restrictii. Nu mai exista acea declaratie pe propria raspundere, va fi libera iesirea, dar individuala sau in grupuri de pana la trei persoane, vom purta masca si manusi in spatiile inchise si in transportul in comun. Vom merge in magazine, dar la fel, vom intra restrictionat„, a mai spus Nelu Tataru.

De asemenea, ministrul Sanatatii a subliniat faptul ca in zonele aflate in carantina totala, nu vor avea loc relaxarea restrictiilor.

sursa: redactia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro