Criza COVID-19, cosmarul cel mai negru pentru Adriana Iliescu!

Adriana Iliescu, cea mai batrana mama din Romania, trece prin momente grele in plina pandemie de coronavirus.

Situatie complicata pentru Adriana Iliescu, cea mai batrana mama din Romania. In varsta de 81 de ani, femeia se afla in segmentul de risc maxim in ceea ce priveste imbolnavirea cu COVID-19 si trebuie sa aiba grija sa nu se expuna prea mult. Fiica femeii, Eliza, are 15 ani, deci inca este minora. Din fericire, pustoaica a aratat ca deja stie sa se descurce foarte bine iar mama ei se poate baza pe ajutorul ei.

Cum in aceste zile, toata lumea priveste cu teama catre ziua de maine, mai ales ca rata imbolnavirilor este din ce in ce mai mare in Romania, lucrurile devin si mai complicate pentru cele doua. Adriana Iliescu nu are rude apropiate iar in cazul nefericit al unei infectari, Eliza ar putea ajunge in grja statului, cel putin pana la identificarea unor solutii alternative sau dupa caz, pana la vindecarea totala a mamei.

”Fiecare DGASPC a creat un spatiu, fie ca este un apartament, o casa, un centru, pentru triaj. Acolo vin aceste situatii pentru comunitate, fie ca este vorba despre copii ai caror parinti sunt in aceasta situatie (diagnosticati cu COVID-19 si spitalizati) sau sunt copii luati de pe strada si despre care nu stii de unde vin, deci copii despre care nu ai context epidemiologic, ei intra in aceasta zona de triaj”, a explicat procedura Madalina Sturza, presedinta Autoritatii pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitatii, Copii si Adoptii pentru edupedu.ro

loading...
Situatia Adrianei Iliescu este cu atat mai complicata cu cat ea se afla in carantina totala (conform ordonantelor militare, articolele care se refera la persoanele trecute de 65 de ani) si ar trebui sa evite contactul cu tinerii/copiii care pot fi purtatori. Evident, in cazul de fata, nu este posibil, Eliza locuind in continuare alaturi de mama ei.

Este un scenariu nefericit la care speram sa nu se ajunga. Cu toate acestea, Adriana Iliescu a pevazut oarecum situatia si a si gasit o rezolvare: in cazul in care ea nu va mai fi, fiica ei va merge la familia medicului Bogdan Marinescu (doctorul are si el 75 de ani si oficial se afla in carantina).

”Daca nu apare vreo problema de sanatate, eu cred ca Dumnezeu ma va tine sa imi vad copila bine. Iar daca totusi se intampla ceva, eu ii las mostenire doua apartamente si o las in grija doctorului Bogdan Marinescu, cel care m-a ajutat cu fertilizarea in vitro si este si nasul fetitei”, a declarat Adriana Iliescu cu ceva vreme in urma.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro