Cum ar putea reveni elevii la scoala

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti propune Ministerului Educatiei un proiect privind reanceperea scolii, respectiv a reveniri elevilor la cursuri, in contextul epidemiei de coronavirus din tara noastra.

Conducerea Inspectoratului Scolar Bucuresti are propria varianta a reanceprii scolilor, scrie observatorulph.ro. Astfel, potrivit documentului Inspectoratului Scolar Bucuresti, in primele doua saptamani ar trebui sa revina la cursuri elevii claselor a VIII-a si a XII-a, adica elevii care vor fi examinati si pregatiti in vederea sustinerii examenului de Evaluare Nationala si elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat.

De asemenea,iIn urmatoarele doua saptamani ar urma sa revina la orele de curs ceilalti elevi. Acestia ar trebui sa reanceapa scoala in doua schimburi, cu maximum 15 elevi intr-o sala de curs. Acestia vor fi ascultati in baza recapitularilor si li se vor incheia mediile.

Potrivit variantei Inspectoratului Scolar Bucuresti, elevii claselor I-IV nu vor mai reveni la scoala. elevii claselor I-IV vor primi calificative exclusiv online.

loading...
Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a dat asigurari ca anul scolar 2020-2021 se va incheia indiferent de situatie, iar examenele Nationale vor fi sustinute de catre elevi, respectiv Evaluarea Nationala si Bacalaureatul.

„La acest moment pot sa le spun parintilor, elevilor si studentilor ca vom incheia intr-o forma sau alta anul scolar. Finalizarea anului scolar se va realiza, iar examenele nationale vor fi date.

Deci Evaluarea Nationala si Bacalaureatul, am spus-o de la inceput, ca se vor tine si ca vom incheia anul scolar spuneam intr-un fel sau altul pentru ca unele state europene au decis sa nu mai redeschida scolile si sa incheie situatia, de exemplu in Franta, pe baza a ceea ce s-a intamplat in semestrul I, sau altele au continuat in formatul online, iar altele online sau in format tiparit au transmis catre elevi material didactic prin care elevul sa-si continue invatarea de acasa.

Prin urmare gasim solutia cea mai buna si solutia prin care copilul nu este expus imbolnavirii – cred ca este cel mai important lucru la care trebuie sa ne gandim„, a precizat Monica Anisie.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro