In ce data au loc examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala in acest an. Anunt oficial

Ministrul Educatiei a anuntat data la care se vor desfasura examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala in 2020.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa datele la care se vor sustine examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala.

Astfel, Evaluarea Nationala va incepe in data de 15 iunie, iar Bacalaureatul se va sustine incepand cu data de 22 iunie.

Potrivit ministrului Educatiei, modul de desfasurare al examenului de Bacalureat va fi schimbat: acesta va incepe mai intai cu probele scrise, ulterior urmand sa se sustina probele orale.

loading...
De asemenea, in cazul ambelor examene testarea se va face cu cel mult 10 elevi in fiecare sala de clasa, pentru a preveni pe cat posibil eventuale imbolnaviri.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca scolile nu vor fi redeschise in acest an scolar, care se va incheia in data de 12 iunie.

Pana la momentul respectiv cursurile se vor desfasura doar online, la distanta, urmand ca scolile sa se redeschida in luna septembrie.

„Am dorit sa aflam ce s-a intamplat si acolo unde experimental s-au redeschis scolile. In Franta, experimentul nu a decurs bine. Dupa cateva zile, zeci de elevi au fost confirmati pozitiv si mai multi profesori au ajuns la ATI.

loading...
„S-a decis astazi ca, pentru majoritatea elevilor, in acest an scolar, gradinitile, scolile si universitatile, sa nu se mai redeschida fizic. Anul scolar se va termina pe 12 iunie. Pana atunci, vor continua formele de invatamant la distanta”, a spus Presedintele Romaniei.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro