Iohannis a retras decoratia oferita Spitalului Judetean de Urgenta Suceava

Presedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Cavaler oferita Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava, in urma gravelor deficiente in activitate constatate in perioada starii de urgenta provocate de pandemia de COVID-19, de natura sa anuleze orice rezultate meritorii obtinute anterior.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 1 aprilie, decretul privind retragerea decoratiei conferite Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava.

„Astfel, in temeiul prevederilor art. 94 lit. b) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii, republicata, avand in vedere gravele deficiente in activitate constatate in perioada starii de urgenta provocate de pandemia de COVID-19, de natura sa anuleze orice rezultate meritorii obtinute anterior, Presedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul „Meritul Sanitar” in grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava”, a transmis Administratia Prezidentiala.
loading...
Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a anuntat ca, in cazul deceselor inregistrate la Spitalul Judetean Suceava, la persoane confirmate cu Covid-19, exista indicii ca acestea sunt in legatura cu activitatea ilicita desfasurata de functionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum si din cadrul Directiei de Sanatate Publica Suceava). Aceste persoane nu ar fi respectat masurile dispuse de autoritati in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei noului coronavirus, in perioada ianuarie-martie.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro