Klaus Iohannis, anunt ferm pentru romani

Klaus Iohannis a facut declaratii live, marti, de la ora 18.00. Presedintele Romaniei a vorbit despre masurile pe care ve trebui sa le urmam dupa data de 15 mai, cand va expira starea de urgenta.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut, marti, de la ora 18.00, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Este pentru prima data, de la inceputul epidemiei de coronavirus in Romania, cand in sala a fost permis si accesul presei.

„Buna ziua. Iata ca a trecut o luna si jumatate de cand am instituit starea de urgenta. Din pacate, de o luna si jumatate traim cu aceasta epidemie.

„Buna ziua. Iata ca a trecut o luna si jumatate de cand am instituit starea de urgenta. Din pacate, de o luna si jumatate traim cu aceasta epidemie.

loading...
Societatea romaneasca a dovedit maturitate. Se discuta foarte mut despre masurile de relaxare. Vom ajunge si acolo. Am mentionat ca dupa 15 mai, anumite restrictii vor fi reduse. Trebuie sa fim atenti. Nu am atins maximul in Romania. O relaxare gresita poata sa distruga toate rezultatele otinute pana acum.

Pana acum, avem rezultate foarte bune. Nu ar fi pacat sa dam cu piciorul la aceste rezultate obtinute greu? Sunt constient ca oamenilor le-a fost greu sa isi reduca viata. Medicilor si personalului medical le-a fost extrem de greu. Dar repet, pericolul nu a trecut.

Este nevoie in continuare de maxima atentie. Faptul ca in 15 mai relaxam masurile, nu inseamna ca revenim la viata normala pe care am avut-o inainte de pandemie. 15 mai nu inseamna o revenire brusca la viata pe care am avut-o.

Expertii ne spun ca nici nu stim cand vom reveni la aceasta viata de dinainte de pandemie. Vor ramane foarte multe restrictii in vigoare, nu ne vom putea intalni decat cate trei, Nu vom putea foarte mult timp sa iesim la restaurant sau la mall. Nu vom putea sa parasim localitatea, doar cu un motiv foarte serios.

Nu putem sa riscam sa avem un numar extrem de mare de persoane adunate la un loc. La intrarea in unitati cineva va masura temperatura. Iata cate restrictii vom avea.

Marile festivaluri nu vor avea loc in acest an, nu putem risca sa avem un numar mare de persoane adunate intr-un loc. Multi isi doresc sa se reia competitiile sportive. Exista o mare probabilitate ca, daca se vor relua, sa se tina fara spectatori.

loading...
Masurile vor fi graduale. Masurile se vor relaxa treptat. Intotdeauna cu ochii pe statistica. daca dupa o masura creste iar nuarul de bolnavi, masura se ia inapoi. E nevoie de atentie, echilibru si un comportament responsabil.

Din cauza epidemiei, avem probleme economice mari”, a declarat Iohannis.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro