Masura care nu va fi RIDICATA pe 15 mai.

Premierul Ludovic Orban a afirmat din nou, luni seara, ca relaxarea tuturor masurilor se va face gradual, urmand ca fiecare moment sa fie evaluat de catre epidemiologi. Premierul afirma ca, si dupa 15 mai, nu trebuie sa lasam garda jos pentru ca nu este momentul sa ne relaxam. Orban a dat detalii despre momentul in care ar putea fi deschise parcurile, hotelurile, restaurantele, dar si alte sectoare de activitate, insa a afirmat ca activitatile cu numar mare de persoane – cum ar fi spectacolele – vor ramane restrictionate.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni la Digi24 ca dupa 15 mai, cand se ridica starea de urgenta, vor disparea in totalitate restrictiile de circulatie doar in interiorul localitatilor. „In ce priveste deplasarea in afara localitatii se vor pastra anumite interdictii”, a declarat premierul. Ludovic Orban nu dat mai multe detalii.

Intrebat daca se mai poate vorbi de turism in aceste conditii, premierul a dat de inteles ca se va putea merge in vacanta: ‘Va exista fara discutie posibilitatea de deplasare si in afara localitatilorr si va creste interesul oamneilor de a apela la spatii de cazare, hoteluri, pensiuni’.

Ludovic Orban a fost intrebat, luni seara, la Digi 24, ce masuri de relaxare se vor lua din 15 mai si a precizat: ”Nu o sa va pot da toate detaliile, deocamdata este cert ca se vor elimina restrictiile in interiorul localitatilor. La ora actuala, cetatenii pot sa paraseasca domiciliul pentru anumite activitati, sunt cateva situatii care permit deplasarea. Aceste restrictii in interiorul localitatilor, vor disparea. In ceea ce priveste alte restrictii care vor fi eliminate, noi suntem intr-o analiza cu INS, facem o analiza a riscului epidemiologic aferent fiecarei restrictii pe care urmeaza sa o ridicam si a masurilor de protectiei a persoanelor. Ridicarea restrictiilor se va face in etape, gradual, vom lasa un timp pentru a vedea daca contextul epidemiologic evolueaza intr-un fel sau altul, apoi putem ridica si alte restrictii. Exista si un sistem de evaluare a riscului epidemiologic”.

loading...
„In ceea ce priveste alte categorii de restrictii care vor fi eliminate, noi suntem in momentul de fata intr-o analiza, impreuna cu INSP, impreuna cu colectivul din cadrul Consiliului de suport tehnico-stiintific. Facem o analiza a riscului epidemiologic aferent fiecarei restrictii pe care urmeaza sa o ridicam si a posibilelor masuri de protectie a persoanelor, in cazul ridicarii restrictiei”, a continuat premierul.
„Ridicarea se va face in etape, se va face gradual. Vom lasa un timp dupa ridicarea restrictiilor pentru a vedea daca contextul epidemiologic evolueaza intr-un fel sau altul si abia dupa ce vom consolida niste ridicari de restrictii vom ridica si alte restrictii”, a mai spus el.

sursa romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro