Mesajul lui Marcel Vela pentru infractorii care se intorc in tara

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a atentionat ca infractiunile comise in perioada starii de urgenta sunt sanctionate cu mai multa rapiditate si cu sporuri de pedeapsa.

“Vreau sa ii atentionez pe toti ca vom aplica legea, ca am luat masuri, inclusiv Guvernul Romaniei a modificat acte normative prin care infractiuni comise in aceasta perioada de stare de urgenta sunt pedepsite cu mai multa, sa spunem, rapiditate si cu sporuri de pedeapsa, pentru ca toate faptele lor, intr-o asemenea stare, sunt considerate ca si zona agravanta. Adica lumea incearca sa isi salveze pielea, acum scuzati aceasta metafora, la nivel mondial, noi in Romania luam masuri care nu sunt nici populare, sunt si greu de suportat, ne asumam ca si guvern aceste decizii, dar cu totii impreuna facem un efort si cetateni si guvernanti si decidenti si autoritati ca sa salvam concetatenii nostri, sa trecem cu bine si prin aceasta incercare”, a spus Vela duminica.

El a mentionat ca s-a marit numarul dispozitivelor de ordine publica. “Nu pot fi cetateni care – eu stiu – se dedau la asemenea fapte infractionale, zona criminogena, si vreau sa le dau o veste proasta: am marit dispozitivele si am dat ordin ca (…) si actiunile de interventie pe asemenea zone sa fie multiplicate. Vor fi adusi in fata procurorului in cel mai scurt timp cei care fac infractiuni”, a declarat ministrul.

Chestionat privind numarul de spargeri, care a crescut in zona Arad, el a mentionat ca la nivel national infractionalitatea a scazut.

loading...
“La nivel national sa stiti ca infractiunile au scazut, poate si din cauza… sau acum pot sa spun datorita faptului ca circulatia este redusa, restransa pe strazi sau oamenii sunt acasa. La nivel national infractionalitatea a scazut. Pe zone punctuale, unde intr-adevar exista un impact cu cei care vin de afara si nu trebuie sa ne ferim de acest adevar, sunt compatrioti de-ai nostri care vin de afara, evidentiati intr-o baza de date mai speciala, oameni care s-au ocupat cu infractiuni pe afara. Ei nu tin cont de pandemie sau de conditiile – sa spunem – impuse de ordonantele militare si, probabil, isi pastreaza prostul obicei pe care il au avut si in Romania inainte de a pleca si in unele state unde au ajuns”, a spus Vela.

In alta ordine de idei, el a explicat ca a lasat deschise curatatoriile de haine din malluri, considerand ca sunt indispensabile vietii de zi cu zi.

“Sunt lucruri de necesitate si, asa cum ati vazut, am lasat in mall-uri tot ceea ce tine de alimente de bunuri de larg consum, dimpotriva, dupa prima ordonanta am extins si pentru alte servicii de utilitate publica, asa cum sunt serviciile de optica medicala si magazinele de ochelari, asadar, am considerat ca o curatatorie este indispensabila vietii de zi cu zi si sunt familii, sunt batrani care nu pot sa-si spele si atunci curatatoria este vitala intr-o comunitate”, a afirmat Vela.

Referitor la situatia patronilor care se plang ca nu mai au clienti, dar mall-urile le cer in continuare chirii, ministrul a spus: “O sa analizam. Am considerat la momentul respectiv ca o curatatorie este indispensabila intr-o comunitate, motiv pentru care la solicitarea altor detinatori de asemenea firme le-am lasat deschise in mall. Voi analiza si solicitarea respectiva, ne vom consulta si, cu siguranta, vom lua cea mai buna masura”.

Intrebat daca ar fi o varianta ca aceste curatatorii sa lucreze pentru spitalele de campanie, el a mentionat ca toate spitalele de campanie si toate unitatile din zona medicala sunt deservite de servicii de curatatorie autorizate, care sunt deja programate.

“Nu o sa duca cineva haine de campanie la un mall ca sa curete acolo cearsafurile sau lenjeria”, a adaugat Vela.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro