Raed Arafat trage un semnal de alarma pentru toti romanii.

Reputatul medic Raed Arafat trage un semnal de alarma cu privire la pandemia de noul coronavirus in Romania. Cu ce ne vom confrunta in zilele ce urmeaza?

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, atrage atentia in ceea ce priveste evolutia crizei medicale in tara noastra. Romania nu a trecut de momentul critic al pandemiei de COVID-19, iar masurile de siguranta impuse prin intermediul ordonantelor militare sunt mai importante ca oricand, subliniaza medicul.

„Situatia e sub control, insa lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Masurile recomandate, trebuie respectate in continuare.

Totul depinde de noi. Trebuie sa respectam regulile, mai ales acum de sarbatori. Depinde foarte mult de noi. Daca respectam recomandarile, nu vom avea un numar mare de decese. Lumea e suparata. Insa noi nu am trecut hopul si e recomandat tuturor familiilor sa limitam contactul social“, a declarat Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat.

loading...
Pe de alta parte, masurile de izolare nu se pot prelungi la nesfarsit, este de parere oficialul. Consecintele economice trebuie urmarite si ele. Pana la gasirea unui vaccin, va trebui sa ne adaptam si sa invatam sa traim cu virusul si sa-l stapanim. Viata nu va mai fi totusi ca inainte, atentioneaza seful DSU.

„Din 15 mai, asta vom vedea cum evolueaza toata situatia, dar daca respectam toate regulile, poate sa vedem ca suntem in scadere (cazurile de Covid-19 – n.r.) si poate sa se anuleze atunci starea de urgenta si sa ne oprim. Daca vedem ca lucrurile se agraveaza, atunci vom decide la momentul respectiv (…)

Mai multe tari deja vorbesc despre aspectul ca la un moment dat, vom invata sa convietuim cu acest virus, ne vom schimba poate stilul de viata, vom schimba modul in care muncim, in care lucram, dar este clar ca nu poti sa stai acasa luni de zile“, a subliniat Raed Arafat.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro