Rafila, anunt despre redeschiderea mall-urilor si a cabinetelor stomatologice

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, a facut un anunt legat de redeschiderea mall-urilor, a cabinetelor stomatologice a magazinelor de haine, dar si a frizeriilor, insa sustine ca „trebuie sa ne obisnuim cu regulile starii de urgenta”. Medicul nu crede ca „in acest an adunarile de mare amploare vor putea fi organizate”.

„Trebuie sa ne obisnuim cu regulile. Sa facem o campanie permanenta de informare. O afectiune cronica netratata duce la deces. Trebuie sa fim atenti la lucrurile acestea”, a spus Rafila, la Digi24.

Cat despre posibilitatea redeschiderii mall-urilor sau organizarea adunarilor de amploare, Rafila a declarat ca nu stie daca vor fi posibile anul acesta, nu doar in Romania, ci in toata lumea.

„Nu cred ca in acest an adunarile de mari amploare vor putea fi organizate. Nicio tara nu cred ca va fi dornica sa manifeste aceste adunari. Trebuie sa se deschida diferite unitati comerciale. Copiii cresc si au nevoie de haine. Trebuie sa gasim o solutie. Acestea nu sunt lucruri banale.

loading...
„Eu nu stiu daca mall-urile se vor redeschide. Unitatile de alimentatie publica, cum sunt cele de la mall, nu vor putea sa functioneze. Probabil ca se vor gasi variante de tranzitie. Exista motive de ingrijorare. Cred ca mai degraba trebuie lansat un avertisment a masurilor de relaxare. Ele trebuie facute gradual. La fiecare doua saptamani putem lua o decizie”, a precizat specialistul.
Alexandru Rafila a mai subliniat ca intoarcerea la scoala trebuie facuta tot gradual. ”Cred ca trebuie inceput secvential si cu reintoarcerea la scoala. Universitatile ar putea incepe activitatile. E important ca in scoala sa fie mai putini elevi ca de obicei. In scolie publice trebuie gasita o solutie si sa spatiezi programul. Trebuie promovate ideile de igiena personala”, a adaugat reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro