Rezidenta din Italia care trateaza romanii de Covid-19

O rezidenta de 25 de ani originara din Sicilia a impresionat toata Romania cu devotamentul ei fata de meserie si pacienti. Vincenza del Vecchio ii trateaza pe romani la Arad.

Vincenza del Vecchio a fost remarcata de ministrul sanatatii, Nelu Tataru, in timpul vizitei sale la Arad. Oficialul a declarat ca italianca este un exemplu pentru toti medicii dedicati meseriei lor.

Intr-un interviu acordat TV Arad, tanara italianca a dezvaluit motivele pentru care nu si-a abandonat vocatia, chiar daca e la mare distanta de casa.

„Mi-e frica sa fiu un pericol pentru familia mea, pentru rudele mele. Numai frica asta o am. In rest, stiu ca asta este o responabilitate a medicului sa ajute si sa trateze orice fel de bolnavi”, a spus italianca pentru sursa citata.

loading...
Vincenza a terminat Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad si, in prezent, este rezident in anul I la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta Arad.

Ea nu a mai fost acasa, in Italia, din ianuarie 2020 si nu a intrat in contact cu persoane din tara ei. Desi se teme de coronavirus, tanara a dezvaluit ca nu are de gand sa renunte la menirea ei, aceea de a trata pacienti, indiferent in ce tara se afla.

„Incerc sa ma concentrez asupra faptului ca sunt medic si nu conteaza nici nationalitatea, nici unde lucrezi, conteaza sa fii medic si sa tratezi un om, nu conteaza varsta. Nu conteaza nationalitatea, eu am facut un juramant si este valabil in orice situatie, in orice tara”, mai spune tanara.

Si romanii aflati in aste state decat Romania sunt dedicati meseriei lor. Dr. Florin Puflea, medic specializat in anestezie si terapie intensiva, lucreaza intr-un spital din Verona. Spitalul sau a fost transformat in centru pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.

Medicul a vorbit cu TVR despre cosmarul din spitalele italiene.

„Vorbim despre sistemul din Lombardia, in nordul Italiei, care in momentul de fata a fost pus, pur si simplu, in genunchi, desi au facut o reorganizare in regim de urgenta. Au transformat sectiile de medicina interna in sectii COVID. Au triplat paturile de terapie intensiva. In ciuda acestor masuri, nu reusim sa garantam tratamentul tuturor persoanelor”, a declarat medicul.

sursa: perfecte.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro