Saptamana viitoare se va decide daca se va prelungi starea de urgenta sau va fi gasita o formula alternativa

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca saptamana viitoare se va decide daca se va prelungi starea de urgenta sau va fi gasita o formula alternativa, cum este starea de alerta, hotararea urmand sa fie luata dupa aparitia unor noi date despre evolutia epidemiei de coronavirus.

Iohannis a fost intrebat marti, intr-o conferinta de presa, daca dupa data de 15 va mai fi prelungita starea de urgenta sau guvernul va anunta instituirea starii de alerta.

“Decizia nu o vom lua maine, pentru ca vrem sa urmarim cum evolueaza situatia din punct de vedere epidemiologic si decizia daca vom prelungi starea de urgenta sau daca vom gasi o forma alternativa, de exemplu, stare de alerta, aceasta decizie o vom lua probabil in cursul saptamanii viitoare cand avem noi date despre mersul epidemiei. Insa pot sa va spun, poate cu titlul de premiera, ca legislatia secundara aferenta variantei in care nu prelungim starea de urgenta, este aproape finalizata”, a afirmat Iohannis.

El a mai spus ca isi doreste ca autoritatile sa fie pregatite in cazul aparitiei unui al doilea val al epidemiei de coronavirus.

loading...
“Eu am dorit sa fim pregatiti din timp si pentru o varianta si pentru cealalta ca sa nu fim iarasi in situatia de stres cum a fost la inceputul epidemiei cand din neglijenta guvernelor PSD nu s-au clarificat multe chestiuni, nu au fost bani, nu au fost rezerve. Acuma vreau sa avem legislatia clara, sa avem rezervele deja existente atat cat se poate, iar pana in toamna sa avem rezerve semnificative pentru situatia in care va veni al doilea val sau va veni alta boala fiindca se vede bine nu putem sa avem garantia ca nu vine o alta boala nu stiu peste un an, peste doi, peste 20. Bine ar fi sa nu mai vina niciodata, dar iata ca aceasta siguranta pe care am crezut ca am obtinut-o a fost o iluzie”, a explicat seful statului.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro