Scenariul 5 in Romania. Ce ne asteapta dupa urmatoarea ordonanta militara

Numarul cazurilor de persoane afectate cu noul coronavirus creste in fiecare zi in, numai in Bucuresti statisticile au depasit 1000 de cazuri.

Romania se apropie cu pasi repezi de borna celor 10.000 de cazuri, care ar insemna intrarea intr-un nou scenariu. Si, cum indelung anuntatul varf al pandemiei bate la usa – potrivit specialistilor, ar urma sa aiba loc in urmatoarele doua saptamani -, Ministerul Afacerilor Interne pregateste o noua ordonanta militara.

Intrarea in Scenariul Nr. 5 ar urma sa afecteze, in primul rand, Bucurestiul. Capitala a inregistrat 1001 de cazuri de infectare cu Covid-19, potrivit datelor furnizate duminica, la ora 13:00, de Grupul de Comunicare Strategica. Astfel, nu ar fi exclus ca Scenariul Nr 5 sa cuprinda masura de carantinare totala a Capitalei, scrie Cancan.ro.
loading...
Acest lucru s-a intamplat si in Suceava, odata cu depasirea celor 1.000 de cazuri. „Nu se compara Bucurestiul cu Suceava. Daca numarul de cazuri de la Suceava si la modul in care ele au evoluat a condus la decizia ca trebuie sa aplicam masura carantinarii, la Bucuresti, din fericire pot sa o spun, suntem departe de aceasta masura la acest moment. Bineinteles ca nimeni nu poate da garantie 100% despre nimic in acest caz. Virusul evolueaza”, declara Raed Arafat pe 1 aprilie, cand Bucurestiul era inca departe de numarul de cazuri de astazi, secretarul de stat neexcluzand insa ca, in cazul in care cazurile vor creste Capitala sa fie, la randul ei, inchisa.

sursa: ciao.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro