Temperatura preferata a coronavirusului: la cate grade se raspandeste cel mai tare

In incercarea de a descoperi cat mai multe lucruri despre misteriosul coronavirus, cercetatori din lumea intreaga fac studiu dupa studiu, in speranta ca vor descoperi “arma” care sa il distruga.

O echipa de cercetatori a facut o noua descoperire, care accentueaza o banuiala mai veche: si anume ca virusul SARS-CoV-2 ar si-ar putea incetini raspandirea la temperaturi mai ridicate. Astfel, noul studiu vine sa demonstrez ca temperatura “preferata” a noului coronavirus este intre 5 si 11 grade Celsius, iar umiditatea intre 47 si 79 %.

Studiul include un tabel cu orasele cele mai afectate de coronavirus, unde temperatura se incadreaza intre 5 si 11 grade Celsius. Autorii studiului arata ca, de exemplu, in Bangkok, unde temperaturile sunt mai ridicate, coronavirusul nu a reusit sa se raspandeasca. Totusi, ar trebui sa se ia in calcul si varianta ca numarul de persoane infectate cu SARS-CoV-2 ar putea fi mult mai mare in tarile africane, unde nu se testeaza la fel de mult ca in Europa, China sau Coreea de Sud.
loading...
In Singapore, unde sunt 25-30 de grade Celsius, pe 20 martie erau raportate 345 de cazuri. Totusi, virusul nu s-a raspandit cu aceeasi intensitate in nordul Chinei si in Mongolia, unde temperaturile erau mai scazute. In Hong Kong si Vietnam autoritatile au reusit sa tina sub control cazurile: 256, respectiv 87 (raportate pe 20 martie).

In mod evident, exista multi alti factori care influenteaza raspandirea virusului: raspunsul sistemelor de sanatate, masurile guvernamentale, conexiunile cu tarile cele mai afectate.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro