Toate institutiile de invatamant raman inchise! Anuntul lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a avut luni o noua sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Iohannis a anuntat ca nicio institutie de invatamant nu se mai deschide. La sedinta au participat prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Tocmai am finalizat o intalnire, o discutie, in care am aevaluat cateva teme foarte importante si doresc sa prezint concluziile si deciziile la care am ajuns impreuna.

Prima tema: scolile. Aici, o mica introducere. In momentul de fata activitatea fizici este suspendata pe durata starii de urgenta si am evaluat cum putem sa continuam avand in vedere ca pe 12 iunie anul scolar se termina. Trebuie sa fim constienti ca epidemia nu s-a terminat. Aud ca trebuie sa ne relaxam, dragii mei, din pacate nu este asa. Nu putem sa vorbim despre o relaxare sau o incetinire.

loading...
Trebuie sa tinem cont de cateva lucruri simple. Faptul ca elevii s-ar duce la scoala ar implica doua riscuri mari. Riscul major ca elevii sa duca boala la scoala si unul de a duce boala de la scoala acasa.

Am dorit sa stim si ce fac alte tari. Sunt o serie de tari care nu mai doresc sa redeschida scolile, unele inca evalueaza. Acolo unde s-au deschis scolile experimental. In Franta, dupa putine zile zeci de elevi au fost testati pozitivi. Deci lucrurile nu sunt simple.

In conluzie s-a decis astazi ca pentru majoritatea elevilor in acest an gradinitele si scolile sa nu se mai redeschida. Eleveul nu se va intoarce fizic. Pana pe 12 iunie continua formele de invatamant la distanta. Elevii vor avea mediile incheiate cu notele pe care le au acum, se mai poate face si o evaluarea suplimentara.

Sunt totuti cateva exceptii. Elevii din clasele a8-a a 12-a vor putea reveni la scoala dupa 2 iuni pentru a se pregati pentru examenele nationale. In aceasta situatie normele de distantarea pot fi respecate. Vor fi maximumm 10 elevi intr-o sala si se vor pregati pentru examenele nationale.

Examenele nationale se vor organiza asa cum au fost planificate insa cu respectarea unor reguli stricte de distantare. Se va masura temperatura, se va face intrarea pe o parte se va iesi pe alta parte si alte reguli de distantare sociala”, a declarat presedintele.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro