Traian Basescu: Kim Jong Un a murit/ Pana nu clarifica urmasul, vor lasa incertitudini

Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca liderul nord-coreean Kim Jong Un a murit, iar acum au fost lasate intentionat o serie de incertitudini, pana la desemnarea unui nou conducator.

Basescu spune ca sora lui Kim Jong Un deja isi revendica locul, insa este greu pentru o femeie sa conduca atatia generali intr-o tara cum este Coreea de Nord.

„Kim Jong Un a murit. Pana cand structurile militare decid urmasul, ramane incertitudinea. Personal, cred ca militarii s-au saturat, depinde daca au solutie pentru ca in Coreea de Nord, cu o asemenea putere militara, nu e usor sa numesti un urmas. Nu cred ca un stat atat de militarizat cum este Nord Coreea nu are alternative militare.
loading...
Problema este de frica. Au riscul sa nu reuseasca cei care au alta idee decat urmasul. Or sora lui Kim Jong Un, cu certitudine, la ora asta revendica locul, dar pana nu clarifica, vor lasa incertitudini. Este extrem de greu sa vii cu o femeie sefa peste atatia generali”, a declarat Traian Basescu la Romania TV, duminica seara.
Kim Jong Un ar fi murit, potrivit unui post din Hong Kong, iar conform unei reviste japoneze dictatorul nord-coreean s-ar afla in ”stare vegetativa” dupa ce a fost supus unei operatii la inima luna aceasta, relateaza New York Post.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro