Un bolnav de Covid-19 din China a fost scos la soare dupa o luna de carantina.

O fotografie emotionanta, cu un medic de 27 de ani din Shanghai care isi scoate unul dintre pacienti sa vada rasaritul, a topit inimile internautilor din toata lumea. Cand facem bine, #nefacembine.

Un medic de 27 de ani de la Spitalul Zhongshan din Shanghai a schimbat complet starea unui pacient de 87 de ani cu un gest simplu. Batranul care petrecuse aproape o luna in carantina in Spitalul Renmin, provincia Hubei, a fost preluat de tanarul medic voluntar de la laboratorul de radiografii pulmonare si transportat spre salonul sau.

Fiindca era dimineata devreme si soarele stralucea pe cer, medicul s-a gandit ca o baie de soare i-ar prinde bine pacientului sau.

„Batranul petrecuse aproape o luna la izolare, lucru care l-a facut cam depresiv. M-am gandit ca razele de soare l-ar putea inveseli”, a spus dr. Liu Kai, conform chinadaily.com.

Medicul a oprit patul pacientului in curtea spitalului si l-a lasat pe varstnic sa se bucure de soare.

loading...
Desi a durat doar 5 minute, acea cura de soare i-a imbunatatit pacientului stare de spirit. Medicii au constatat ca starea bolnavului s-a imbunatatit rapid, iar la scurt timp a primit vestea ca e foarte aproape de externare.

Saptamana trecuta, pacientul de 87 de ani, fost vilonist in cadrul Orchestrei Filarmonice din Wuhan, le-a pregatit medicilor sai o surpriza muzicala. El le-a cantat la vioara aria Meditation, a compozitorului francez Jules Massenet.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro