Ce reguli trebuie sa indeplinim pentru deplasarea in afara localitatii dupa data de 15 mai.

Marcel Vela a publicat sambata, motivele celor care au voie sa paraseasca localitatile. Ministrul Afacerilor Interne a declarat ca romanii vor fi nevoiti sa indeplineasca unele reguli pentru a se putea deplasa in afara localitatilor dupa data de 15 mai.

Ministrul Afacerilor Interne a publicat sambata motivele pentru care romanii vor putea parasi localitatile.

Asadar, deplasarile cetatenilor in afara localitatilor vor fi permise doar daca vor respecta urmatoarele conditii:

In interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi
In scop umanitar sau de voluntariat
Realizarea de activitati agricole
Pentru comercializarea de produse agroalimentare de catre producatorii agricoli
Ingrijirea sau administrarea unei proprietati din alta localitate; eliberarea de documente necesare pentru obtinerea unor drepturi
Participarea la programe sau proceduri in centrele de tratament
Alte motive, precum ingrijirea/insotirea copiilor/membrilor de familie; ingrijirea unei rude/afin sau persoana in intretinere; asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati; deces al unui membru de familie

loading...
Persoanele care se vor deplasa in afara localitatilor, trebuie sa mentioneze urmatoarele motive:

Asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta
activitati recreativ-sportive individuale desfasurate in aer liber (ciclism, drumetie, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si altele) cu participarea a cel mult 3 persoane
participarea la evenimente familiale, cu un numar limitat de persoane si respectarea regulilor de distantare sociala
pentru achizitia, service-ul, efectuarea itp sau alte operatiuni de intretinere a vehiculelor, activitati care nu pot fi efectuate in localitatea de domiciliu.
In urma cu trei zile, Marcel Vela anunta in timpul unei interventii live pe Facebook ca dupa data de 15 mai, deplasarile nu vor mai fi restrictionate in afara localitatilor, iar cetatenii romani pot circula fara probleme intre localitati si judete.

Totodata, ministrul afacerilor Interne mentiona ca romanii nu vor mai avea nevoie de declaratie pe proprie raspundere dupa ce starea de urgenta va fi ridicata.

„?Am decis urmatorul lucru: puteti sa mergeti, sa parasiti localitatea, fara a tine cont de limita de municipiu sau limita de judet. Asadar nu este impusa o limita, pentru ca era foarte dificil de impus limite in aceste zone metropolitane si in consecinta nu va exista o limita teritorial-administrativa in cadrul careia sa va puteti deplasa sau sa nu va puteti deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seara, intr-o inregistrare video publicata pe pagina sa de Facebook.

Dupa cateva ore, premierul Ludovic Orban l-a contrazis pe ministrul Afacerilor Interne, acesta sustinand ca nu a fost luata nicio decizie privind regulile de deplasare in afara localitatilor.

sursa: redactia.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro