Klaus Iohannis, declaratia momentului, in plina stare de alerta

Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, in contextul in care luni a fost instituita starea de alera in Romania.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut o declaratie de presa, marti, 19 mai, la Palatul Cotroceni. In cursul zilei, Iohannis a avut programate doua sedinte. Discutiile convocate de presedinte au loc in contextul in care luni a fost instituita starea de alerta, Hotararea de Guvern pe aceasta tema aflandu-se in dezbaterea Parlamentului.

Klaus Iohannis a avut astazi, la Palatul Cotroceni, doua sedinte cu membri ai Guvernului pe tema masurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, la sedinta de la ora 14,00, au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, si ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode.

loading...
La sedinta de la ora 15,00, tot pe tema masurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, au participat premierul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Declaratiile presedintelui:

„In aceasta scurta perioada am vazut multi romani care respecta in continuare regulile. Am vazut, de asemenea, institutii publice care s-au pregatit foarte bine si au luat toate masurile necesare. Din nefericire, au fost in aceste zile si comportamente in contradictie cu normele sanitare.

Unii au inteles complet gresit, ca starea de alerta este relaxarea totala a masurilor. Dragi romani, virusul este inca printre noi. Cu cat constientizam mai bine ca este responsablitatea fiecaruia, cu atat cresc sansele sa stopam definitiv epidemia. In acest moment, trebuie sa spun ca daca regulile vor fi ignorate, ne indreptam spre noi focare.

Am reusit, pana acum, sa controlam epidemia, iar masurile pe care le-am luat si-au dovedit eficienta. Ar fi dramatic sa ne comprmitem tocmai acum. Cred ca nimeni nu isi mai doreste sa reintram in starea de urgenta, dar vom fi obligati sa luam din nou aceasta decizie, daca numarul de imbolnaviri creste.

Solicit autoritatilor locale sa isi asume, odata cu starea de alerta, un rol mai ferm, un rol proactiv, in gestionarea situatiei in comunitatile pe care le administreaza.

Institutiile s-au adaptat rapid. Este un urias pas inainte, care in mod obligatoriu va trebui consolidat. Nu vorbim de o repornire a economiei de la zero. Economia tarii nu a fost oprita complet in aceste luni.

Este foarte grav ca unii politicieni incurajeaza nerespectarea legilor. Sunt aceeasi politruci de pana acum. In vreme ce prioritatea noastra este protejarea cetateanului, prioritatea PSD-ului este, culmea, daramarea Guvernului. Depunerea unei motiuni de cenzura in aceasta perioada un gest de maxima iresponsabilitate.

O criza politica profunda suprapusa peste o criza sanitara. Asta isi doreste PSD. Romania nu mai poate trai in trecut. Are nevoie de resetare si reconstructie.

Nu exista sectoare care sa nu fi avut de suferit. O abordare constructiva implica tratarea crizei si ca oportunitate. Institutiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii pana la cele de servicii medicale online.

Dragi romani, impreuna am trecut cu bine peste incercarile dificile din ultimii ani”, a declarat Klaus Iohannis.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro