Ministrul Muncii ofera noi informatii in ceea ce priveste cresterea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a facut noi declaratii cu privire la cresterea pensiilor.

„Modificari majore nu vom face, pentru ca am bulversa cadrul legislativ, care oricum se adapteaza greu. Ma refer la casele de pensii, la sistemul informatic. Sunt necesare cateva interventii, totusi. Voi astepta trecerea perioadei delicate pentru a readuce in discutie anumite modificari punctuale care tin de aplicarea deciziilor CCR si de anumite disfunctionalitati, dar nu vor fi modificari majore.

Dupa 6 luni de munca, pot spune ca cel mai simplu este sa faci legi. Mai greu este sa faci treaba, sa faci ca aparatul public sa functioneze. Aici este adevarata munca. De facut legi si aruncat cu promisiuni nu e greu.

Vor fi modificari punctuale pe care le vom discuta in spatiul public. Vorbim de sporurile nepermanente si nu numai”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

loading...
Ministrul Muncii declara ca pentru cresterea pensiilor se asteapta o evaluare facuta de ministerul Finantelor.

„Astept evaluarea pe care ministrul Finantelor o va face asupra incasarilor la Buget. Daca situatia este corespunzatoare cu ceea ce dorim sa fie, nu am niciun motiv sa ingrijorez pensionarii si sa promovez un alt discurs. Rolul meu este sa aplic legea si sa sustin prioritizarea cheltuielilor in buget de asa maniera incat sa respectam legea cum este ea.

In loc sa fac declaratii publice, mi-am concentrat atentia pe dreptul oamenilor si pe a face tot ce e omeneste posibil sa punem legea in vigoare. Cu siguranta pensiile cresc! Banii sunt prinsi in buget, dar daca apar schimbari oamenii trebuie sa stie de ce, sa li se explice”, a mai spus Violeta Alexandru.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro