O echipa de specialisti ai MApN, inclusiv medici, pleaca luni in SUA pentru a sprijini autoritatile din statul american Alabama in combaterea pandemiei de COVID-19

O echipa de specialisti din MApN, inclusiv medici, pleaca luni in SUA pentru a sprijini autoritatile din statul american Alabama in combaterea pandemiei de COVID-19, dar si pentru a se informa in legatura cu metodele de prevenire si combatere a infectarii cu coronavirus.

Premierul Ludovic Orban si ministrul Apararii Nicolae Ciuca vor fi prezenti la Baza Aeriana 90, unde are loc ceremonia plecarii.

”O echipa de 15 specialisti din Ministerul Apararii Nationale, alcatuita din cinci medici, cinci asistenti medicali si cinci militari specialisti in domeniul CBRN (n.r. – chimic, biologic, radiologic si nuclear), va pleca luni, 25 mai, in SUA, pentru a oferi sprijin autoritatilor statului Alabama, in contextul masurilor de combatere a pandemiei COVID-19”, anunta MApN.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioada de aproximativ doua saptamani, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unitati de ingrijire si tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

loading...
De asemenea, membrii echipei se vor informa cu privire la modul in care sunt aplicate in SUA metodele de combatere a infectarii cu noul coronavirus atat in domeniul medical, cat si in ceea ce priveste apararea CBRN.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro