Starea de urgenta se prelungeste cu inca o luna!

Starea de urgenta se prelungeste cu inca o luna! Anuntul a fost facut de autoritati. Premierul Spaniei, Pedro Sanchez a fpcut acest anunt, Spania fiinduna dintre tarile cele mai afectate de noul coronavirus si, intr-o astfel de situatie medicala grava situatia ramane ingrijoratoare.

Din cauza pandemiei de coronavirus, in Spania a fost decretata stare de urgenta pe 14 martie si ar trebui sa se incheie pe 24 mai. Insa, premierul Pedro Sanchez a anuntat, potrivit El Pais, ca doreste ca starea de urgenta sa fie prelungita cu inca o luna.

In Spania au fost inregistrate 230.000 de contaminari confirmate si peste 27.000 de decese din cauza COVID-19, relateaza Cancan.

In Romania a fost instituita starea de alerta. Incepand de azi, cei care vor sa iasa din localitatea in care stau trebuie sa aiba o declaratie pe propria raspundere in care sa fie precizat motivul deplasarii.

loading...
De asemenea, masca de protectie este obligatorie in toate spatiile publice inchise, in magazine si in mijloacele de transport in comun. Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli se ridica la 2.500 de lei.

Relaxarea restrictiilor aduce cu sine obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile inchise. Masca trebuie purtata in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise. Aceasta masura a devenit obligatorie inca de vineri, de cand Romania a intrat in stare de alerta, insa abia de astazi vor putea fi aplicate sanctiuni pentru nerespectarea ei.

La fel ca in cazul mastii de protectie, si obligativitatea de a completa o declaratie pe propria raspundere pentru parasirea localitatii este valabila de vineri.

Declaratia pe proprie raspundere poate fi scrisa si de mana. Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul deplasarii, data si semnatura.

sursa: ciao.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro