Raed Arafat nu vrea sa ne intoarcem la starea de urgenta, dar avertizeaza: „Lumea nu mai respecta unele reguli”

Timp de doua luni, incepand cu jumatatea lunii martie, Romania s-a aflat in stare de urgenta, iar populatia isi putea parasi propria locuinta doar daca era completata o declaratie pe propria raspundere.

Dupa starea de urgenta, Romania a trecut la starea de alerta, care este in vigoare din 15 mai, insa numarul in crestere de persoane infectate cu noul coronavirus i-a facut pe multi sa se gandeasca la faptul ca autoritatile vor reveni la starea de urgenta.

Atat Ludovic Orban, cat si Nelu Tataru si Raed Arafat au afirmat in nenumarate randuri ca Guvernul nu se gandeste la reintroducerea starii de urgenta, insa acesta din urma a declarat ca se va lua in calcul si aceasta varianta, daca numarul de cazuri va creste in continuare.
loading...
„La acest moment suntem intr-o crestere pe care o vedem. Acum suntem la 320-340 de cazuri. Aceasta cifra ne arata ca totusi situatia nu este stabila si am mai zis acest lucru, e prea devreme sa spunem ca va fi un val care va creste continuu. Trebuie sa urmarim cateva zile, sa vedem care este cresterea, dar semnalele si calculele pe care le au unii experti, care ne fac modelari pe situatie, nu sunt optimiste deloc. La acest moment, este risc sa vedem o crestere continua si sa avem o raspandire din nou in comunitate, sa apara mai multe focare, pentru ca, din pacate, lumea nu mai respecta unele reguli. Ce avem noi in cadrul starii de alerta este suficient ca sa putem manageria situatia. In momentul in care vor trebui sa fie reluate anumite masuri si sper sa nu ajungem acolo, dar, daca va fi acest caz, atunci se discuta despre starea de urgenta. Dar, in acest moment, cu ce avem la indemana, noi continuam sa controlam situatia si sa coordonam activitatea de prevenire si reactie si sa incercam sa controlam cifra sa nu creasca, ba chiar sa scada, daca se poate. Sa nu ascultam pe nimeni care spune ca asa ceva nu exista. Ba exista si, in acest moment, cand am relaxat situatia, singura masura este respectarea masurilor de prevenire”, a spus Raed Arafat.

sursa: perfecte.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro