Anunt de ultima ora! Klaus Iohannis a promulgat legea

Klaus Iohannis a promulgat legea cu privire la completarea si depunerea, in format electronic, a declaratiei de avere si de interese

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind completarea si depunerea declaratiei de avere in format electronic, informeaza Administratia Prezidentiala. Din 2022, declaratiile de avere si de interese trebuie sa fie depuse in format electronic, potrivit actului normativ promulgat de seful statului.

Actul normativ completeaza Legea nr.176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.
loading...
„Pana la data de 31 decembrie 2021, persoanele prevazute la art. 1 alin. (1) pct. 1 – 38 pot completa si depune declaratiile de avere si de interese si in format electronic, certificate cu semnatura electronica calificata, iar acestea se trimit Agentiei Nationale de Integritate prin mijloace electronice de transmitere la distanta. Procedura de transmitere la distanta a declaratiilor de avere si de interese, precum si conditiile in care aceasta se realizeaza se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Integritate”, prevede legea promulgata de presedintele Romaniei.

De asemenea, de la data de 1 ianuarie 2022, „persoanele prevazute la art. 1 alin. (1), cu exceptia celor prevazute la art. 1 alin. (1) pct. 39, au obligatia de a completa si depune declaratiile de avere si de interese in format electronic”.

Declaratiile depuse in format electronic au acelasi regim ca cele depuse in format hartie, fiind transmise acelorasi persoane si entitati, iar acestea vor urma apoi procedurile prevazute de lege, potrivit actului normativ.

Proiectul de lege mentionat a fost adoptat de catre Camera Deputatilor, in calitate de for decizional, pe 10 iunie si trimis in aceeasi zi sefului statului spre promulgare.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro