Anunt socant facut de Raed Arafat: „Maine vom avea peste 850 de cazuri noi de coronavirus”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a facut o proiectie a numarului de cazuri noi de Covid-19, care va fi raportat maine de autoritati.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor de Interne a spus la Digi24 ca sambata, 18 iulie, numarul persoanelor infectate cu Covid-19 va trece de 850 de confirmati. Vineri seara, numarul de pacienti noi inregistrati in intervalul joi ora 18.00 – vineri ora 18.00, potrivit datelor intermediare la care are acces seful DSU, era de 866.

Raed Arafat spune ca vom avea zile cu peste 1000 de cazuri noi de coronavirus raportate de autoritati, daca numarul cazurilor noi de Covid-19 nu va scadea.

Seful DSU a anuntat vineri seara ca in spitalele COVID din Bucuresti nu mai sunt locuri libere la terapie intensiva. Printre solutiile pe care le au la dispozitie se numara transportul pacientilor la spitale din afara Capitalei si dotarea de saloane ale unor spitale non-covid cu aparatura care exista pe stoc pentru asigurarea serviciilor de terapie intensiva, a spus Raed Arafat.

loading...
In situatia in care nu este posibil sa se amenajeze noi locuri in spitale, mai exista si solutia unei unitati mobile de rezerva, cu 12 locuri, care poate fi instalata langa un spital, a completat seful DSU.

Pana in acest moment, peste 900 de infectati Covid-19 s-au externat pe semnatura din spitale, spune Raed Arafat.

Numarul romanilor care merg din proprie initiativa sa se testeze pentru COVID-19 creste de la o zi la alta. Sute de persoane parcurg sute de kilometri si asteapta ore bune, in masina, pentru a putea fi testati la singurul centru de tip drive-in pentru depistarea noului coronavirus. Acesta este amplasat in parcarea unui mall din Bucuresti.

Sute de romani asteapta ore bune pana sa le vina randul. Si nu pentru ca aici testele sunt mai ieftine. Pretul analizei este de 390 de lei. Toti cei ajunsi aici spun ca nu au alta varianta.

„Timpul de asteptare al rezultatului e mult mai mic fata de celelalte clinici la care nu am gasit nici macar programare. Aici nu se face cu programare. Plecam in vacanta in Grecia, sambata. Speram sa plecam. Depindem si de rezultat”, spune o tanara, pentru Digi24.

Odata ajunsi in fata centrului de recoltare un cadru medical, echipat la fel ca unul din sectiile de terapie, acolo unde se trateaza bolnavii grav diagnosticati cu noul coronavirus, vine si recolteaza probele din nas si din gat. Probele sunt trimise mai apoi la un laborator de analize.

Dr. Mihail Pautov, directorul general al centrului de testare, spune ca pacientii pot veni fara programare si sunt testati in masina proprie.

loading...
„Pacientul vine cu masina, fara programare si este testat direct la el in masina. Astfel este redus la minimum contactul intre personal si pacient si invers – intre pacient si personal. In momentul de fata avem o pozitivare a rezultatelor de 8%”, a declarat dr. Mihail Pautov.

Pacientii primesc rezultatele pe mail sau prin telefon. Daca o persoana primeste rezultatul pozitiv, aceasta este sunata de unul din medici si primeste indicatii pentru a-si monitoriza starea de sanatate si a cere ajutor specializat.

Pe parcusul unei zile, vin chiar si 600 de persoane la acest centru de testare.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro