Decizii de ultima ora! Romania, revine la starea de urgenta?

Situatia Romaniei in aceste momente este una care lasa loc de reintroducerea rapida a unor masuri de restrictie, atata timp cat situatia o va impune. Nelu Tataru a transmis in urma cu putin timp un nou mesaj pentru cetateni. Cu mesaje similare au atras atentia pericosului ce ne pandeste si presedintele , Klaus Iohannis, cat si premierul, Ludovic Orban.

Nelu Tataru a explicat in urma cu putin timp ca decizia revenirii la starea de urgenta ii revine presedintelui Romaniei. Situatia ingrijoratoare din ultimele ore agita atmosfera si in cadrul Institutului National al Sanatatii care transmite sugestii de masuri catre Klaus Iohannis. Cu toate acestea, ministrul Sanatatii mentioneaza ca inca nu este momentul pentru trecerea la starea de urgenta.

”Atributul pentru starea de urgenta este al presedintelui Romaniei. Noi, ca Institut National al Sanatatii, ca minister al Sanatatii, vazand evolutia total nefavorabila, propunem Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, care merge cu aceasta situatie la presedinte. In acest moment nu este cazul unei situatii de urgenta”, a declarat ministrul Nelu Tataru, potrivit antena3.ro.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat in cursul zilei de ieri ca nu isi doreste sa impuna din nou restrictii, dar daca numarul de cazuri va fi tot in crestere, Comitetul National va propune acest lucru.

loading...
“Nu imi doresc sa reintroducem restrictii, dar, daca numarul de cazuri creste in continuare, atunci probabil Comitetul National va incepe sa propuna anumite masuri restrictive”.

Presedintele a laudat comportamentul unor romani si l-a criticat pe al altora: „Romanii, in cea mai mare parte, au reactionat foarte bine. Din pacate, sunt si exemple negative, le-am vazut si la televizor, si persoane simple si persoane titrate, care, din pacate, n-au inteles nimic din toata situatia si probabil va trebui sa mai repet de multe ori: ‘Haideti sa purtam masca si sa pastram distanta‘”, a transmis Iohannis, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, premierul Romaniei, Ludovic Orban, avertizeaza ca ”Daca va fi nevoie, vom lua orice masura care se va impune pentru ca punem pe primul plan sanatatea romanilor”.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro