Hong Kong-ul infrunta al treilea val de coronavirus.

Hong Kong se confrunta cu cel de-al treilea val de coronavirus, dupa ce, miercuri, 8 iulie, s-au raportat 24 de cazuri noi de infectare, dintre care 19 cu transmitere locala.

Oficialii chinezi se tem de un focar comunitar major, din cauza faptului ca sursa infectiilor in cinci dintre cazurile cu transmitere locala este necunoscuta, transmite scmp.com.

Restul cazurilor locale ar fi legate de posibile grupuri de infectie, dintre care opt la un azil, iar sase in mai multe restaurante.

„Suntem ingrijorati ca va fi un focar comunitar major, din cauza ca sursele infectiilor, in multe dintre cazuri, sunt necunoscute. Multe dintre aceste cazuri au vizitat numeroase locuri in timpul perioadei de incubatie, ceea ce a facut ca identificarea acestora sa fie dificila”, a transmis un oficial.

loading...
Cazurile cu transmitere locala i-a determinat pe oficialii chinezi sa avertizeze populatia orasului ca se confrunta cu al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Cei 24 de noi pacienti au varste cuprinse intre 31 si 92 de ani. Bilantul imbolnavirilor ajunge astfel la 1.323 de cazuri confirmate de coronavirus. Sapte decese au fost raportate.

Autoritatile au prezentat masuri noi de combatere a raspandirii coronavirusului, printre care si controlul fluxului de oameni care se intorc din tarile cu risc mare si necesita carantina.

In urma raportarilor de cazuri noi, un expert din domeniul sanatatii a sustinut ca e posibil sa se apeleze la reintroducerea regulilor de distantare sociala. In plus, acesta avertizeaza oamenii din Hong Kong sa nu lase garda jos.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro