Inca doua state inchid granitele pentru romani!

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, incepand din 16 iulie, romanilor le va fi permisa intrarea in Bosnia si Hertegovina cu conditia prezentarii unui test COVID-19 negativ efectuat cu 48 de ore inainte de intrarea in tara. Si Belgia a anuntat noi recomandari pentru cetatenii romani.

Inca o tara din Europa impune restrictii pentru romani. De acum, intrarea romanilor in Bosnia si Hertegovina va fi permisa doar cu conditia unui test COVID-19 negativ care a fost facut in ultimele 48 de ore.

Totodata, potrivit informatiilor comunicate de autoritatile din Bosnia si Hertegovina, regimul de tranzit ramane neschimbat, nefiind necesara prezentarea certificatului medical solicitat in cazul sederii. Astfel, cetatenii romani pot tranzita Bosnia si Hertegovina numai in scopul revenirii in Romania/ in statul de resedinta, cu conditia sa nu se cazeze / sa innopteze pe teritoriul BiH. Tranzitul in scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croatia-Bosnia si Hertegovina-Croatia).

MAE reaminteste ca pentru a intra pe teritoriul Bosniei si Hertegovina ramane in vigoare obligativitatea folosirii pasaportului si nu a cartii de identitate, ca document de calatorie.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sarajevo: +387 33 66 88 93; +387 33 214022, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: +387 61 428 354.

loading...
MAE precizeaza ca autoritatile belgiene au revizuit conditiile de intrare pentru cetatenii care intra in Belgia in scop turistic (calatorie neesentiala), in functie de statele/regiunile de provenienta, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

– zona verde – fara masuri specifice;
– zona portocalie – tuturor persoanelor care vin din statele/regiunile din zona portocalie le este recomandata intrarea in autoizolare sau cel putin limitarea contactelor sociale. De asemenea, acestora li se recomanda monitorizarea starii de sanatate, iar in cazul aparitiei unor simptome specifice pentru infectia cu COVID-19, sa se adreseze medicului si sa efectueze un test pentru infectia cu COVID-19. Nu exista restrictii pentru persoanele care calatoresc in interes de serviciu, dar acestea sunt rugate sa limiteze deplasarile non-profesionale pe teritoriul Belgiei.
– zona rosie – autoizolarea si efectuarea unui test COVID-19 sunt obligatorii.

Totodata, MAE precizeaza ca Romania a fost inclusa pe lista statelor din zona portocalie. Pe langa Romania, in zona portocalie au mai fost incluse: Austria, Bulgaria, Croatia, Spania, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Polonia, Suedia, Elvetia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Detalii privind statele/regiunile incluse in aceste zone sunt disponibile aici https://diplomatie.belgium.be/en.

De asemenea, cetatenii care intra din Romania in Regatul Belgiei trebuie sa completeze si formularul Public Health Passengers Locator Form (disponibil la adresa: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/EN/Pages/Travel-to-Belgium.aspx).

MAE recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa calatoreasca in Belgia consultarea informatiilor publicate pe site-ul autoritatilor belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

sursa: ciao.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro