Ludovic Orban, anuntul momentului despre prelungirea starii de alerta.

Premierul Ludovic Orban afirma ca data fiind cresterea numarului de cazuri de infectare ar decide prelungirea starii de alerta daca ar trebui ca astazi sa ia aceasta hotarare pentru maine, conform Hotnews.

„Dupa numarul de cazuri din ultimele zile, daca astazi ar trebui sa iau decizia cu privire la prelungirea starii de alerta pentru maine, as propune prelungirea starii de alerta si as decide prelungirea starii de alerta. Vedem pana in data de 15 care va fi evolutia. Raman totusi increzator, optimist, fac din nou apel la oameni sa nu asculte glasurile de sirena ale celor care le spun sa nu respecte regulile, care ii instiga efectiv sa nu se fereasca de acest pericol care exista. In masura in care un numar mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce si numarul de cazuri se va reduce”, a declarat Ludovic Orban intr-un interviu promo difuzat vineri seara la Digi 24.

Numarul locurilor la terapie intensiva este scazut la acest moment si au inceput transferuri de pacienti intre spitale, iar Romania se indreapta spre o rata de transmitere a COVID-19 de la 0,6-0,7 la 1,4, existand in continuare focare, a declarat vineri ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. El a anuntat ca Guvernul pregateste un proiect de lege pentru a fi clarificate notiunile de boala transmisibila, de izolare si de carantina, in urma deciziei Curtii Constitutionale, care a stabilit ca izolarea si carantina nu pot fi reglementate prin ordin de ministru. El a mai spus ca, daca situatia o va impune, starea de alerta va fi prelungita.
loading...

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro