Marcel Vela, despre studiul care indica o crestere a infectarilor

Marcel Vela sustine ca studiul potrivit caruia in septembrie, in Romania, vom avea peste un milion de cazuri este doar un scenariu si ca nu este un studiu oficial dezbatut in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

„Am vazut in fiecare seara la TV tot felul de specialisti care anuntau ce se va intampla, ca va fi rau. In martie si aprilie n-am avut o crestere a numarului de cazuri. Romanii au fost extrem de responsabili de Paste si 1 Mai.

Am inregistrat o crestere a numarului de cazuri incepand cu 1 iunie, adica dupa adoptarea masurilor de relaxare.

Putem sa punem punct acestui studiu: nu exista un studiu oficial dezbatut in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Nu a existat niciun astfel de studiu. Studiul acesta este la fel credibil ca orice stiri care apare in presa, sunt stiri reale si fake news. Sunt specialisti care fac tot felul de analize, dar nu este un studiu oficial. Studii facute de nu stiu ce oameni de stiinta din Londra sau de la vreo facultate de renume nu inseamna ca sunt si reale. Sunt niste scenarii.”, a spus Marcel Vela.

loading...
Numarul de cazuri de coronavirus a crescut in Romania cu 54,3% fata de saptamana trecuta, iar prognoza realizata de compania Avantera pentru Comitetul National pentru Situatii de Urgenta demonstreaza faptul ca exista o crestere supra-exponentiala a cazurilor de coronavirus in Romania. Conform documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil intre 42.447 si 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 in terapie intensiva.

„Cresterea supra-exponentiala va continua pana cand distanta sociala va incepe sa creasca. La actuala distanta sociala si actualul prag (estimat) de siguranta, la 1 august am avea intre 20.727 si 24.246 cazuri active, peste dublul numarului de cazuri actuale. La terapie intensiva ne asteptam sa avem la 1 august, in aceste conditii, intre 1.036 si 1.697 internari”, se arata in document.

In aceste conditii, autorii prognozei sustin faptul ca: „Criteriul enuntat exemplificativ pentru reintrarea in Stare de Urgenta (10.000 de cazuri in 5 zile) ar fi indeplinit intre 1 si 3 august”.

De asemenea, conform analizei, Bucurestiul si judetele Arges si Prahova ar fi cele mai grav afectate, fiind cele marcate cu rosu. Judetele urmatoare ar putea fi: Galati, Brasov, Dambovita si Arad, marcate cu portocaliu.

Statistica se bazeaza pe riscul ridicate de crestere + dificultatile de azi (multe cazuri noi) + diferentele din fiecare judet privind distantarea sociala. Cifrele reprezinta o monitorizare zilnica a numarului de cazuri active si o prognoza a evolutiei realizata dupa modele folosite la nivel international.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro