Masca devine obligatorie pe litoralul romanesc.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta a decis ca masca de protectie sa devina obligatorie in spatiile deschise in toate statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre, in intervalul 18.00 – 24.00.

Prefectul judetului Constanta, George Niculescu, a anuntat joi ca de la 1 august, turistii si localnicii trebuie sa poarte masca in locurile aglomerate din statiuni, in intervalul 18 – 24. De asemenea, masca va fi purtata si in spatii deschise, unde se formeaza aglomerari, cum sunt piete, targuri, statii de autobuz, peroanele garilor si curtile bisericilor.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta nu a discutat programul teraselor, prefectul afirmand ca aceasta masura se aplica in unitatile administrativ-teritoriale care prezinta un numar mare de infectari in aceasta perioada si un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologix, iar la nivelul judetului Constanta astazi sunt 27 de cazuri de imbolnavire, in scadere fata de ziua precedenta.

George Niculescu a declarat joi, dupa sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, ca in cadrul sedintei au fost luate mai multe decizii, una dintre acestea vizand purtarea mastii in statiuni, dupa ora 18.

loading...
“Pentru zonele de promenada care se afla in judetul Constanta in toate statiunile turistice de interes national, si vorbim de zonele traditionale unde se creeaza aglomerari in statiuni precum Eforie, Mamaia si celelalte statiuni turistice din judet, obligativitatea purtarii mastilor de protectie in intervalul orar 18-24.

Aceasta decizie a fost luata in urma analizei prezentate de catre DSP de risc de transmitere a virusului Covid si in urma unei adrese primite din partea IPJ Constanta in ceea ce priveste valorile de trafic si fluxul de persoane in aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de catre IPJ, respectiv DSP, aceste masuri”, a declarat prefectul Constantei. El a precizat ca aceasta masura intra in vigoare de la 1 august.

“Obligativitatea purtarii mastii se introduce cu data de 1 august. Pana la 1 august, atat noi la nivelul Institutiei Prefectului si cu ajutorul mass-media vom transmite acest mesaj catre turisti, catre constanteni in asa fel incat aceasta masura sa nu ii ia prin surprindere”, a precizat reprezentantul Guvernului in teritoriu.

El a precizat ca o alta masura luata in sedinta CJSU se refera la obligativitatea purtarii mastii in spatii deschise unde se formeaza aglomerari.

“Se introduce obligativitatea purtarii mastii in spatii deschise, in care se formeaza aglomerari, in spatii deschise in care intre persoane nu se poate respecta distanta de doi metri. Vorbim despre piete, oboare, targuri, curtile exterioare locaselor de cult, peroanele garilor, statiile de autobuz, sunt mai multe introduse, toate acestea le vom face publice prin hotararea de Comitet de Judetean pentru Situatii de Urgenta”, a mai afirmat prefectul Constantei.

De asemenea, membrii CJSU au mai votat completarea spatiilor de internare pentru pacientii diagnosticati cu Covid-19 cu 36 de locuri la Spitalul Municipal Mangalia si suplimentarea spatiilor de carantina.

“La punctul 2, completarea spatiilor de internare a pacientilor Covid prin suplimentarea planului alb intocmit de DSP cu 36 de locuri la Spitalul din Mangalia. Din cauza numarului mare de infectari suntem nevoiti sa alocam un numar suplimentar de 36 de paturi si in aceasta unitate medicala care devine si ea, prin introducerea in planul alb, unitate medicala suport Covid. Iar la punctul 3 am avut tot in unanimitate aprobat suplimentarea listelor spatiilor de carantinare din judetul Constanta asa cum avem prevederi legale in sensul acesta, vorbim despre spatiile care se afla in subordinea Directiei Judetene de Sport si Tineret din judetul Constanta”, a mai declarat prefectul Constantei.

El a fost intrebat si ce se va intampla cu programul teraselor si cluburilor de pe litoral.

“Programul teraselor si cluburilor este mentionat in hotararea de Guvern care a fost data publicitatii ieri. Acest program, scrie in hotararea de guvern foarte clar, este stabilit prin hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta numarul 37 publicata cu o zi inainte si se aplica in unitatile administrativ-teritoriale care reprezinta un numar mare de infectari in aceasta perioada si un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologic. La nivelul judetului Constanta astazi avem 27 de cazuri de imbolnaviri, in scadere fata de numarul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbatut in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.Daca se va aplica, asteptam aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, dupa publicarea lor in Monitorul Oficial”, a mai spus prefectul Constantei.

De la inceputul pandemiei in judetul Constanta au fost confirmate peste 900 de persoane cu Covid-19.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro