Medic de familie, decedat dupa ce a fost confirmat cu coronavirus si a refuzat sa intre in izolare

Doctorita de familie diagnosticata cu noul coronavirus in urma cu trei saptamani a murit. Daniela Toma, medic de familie in mai multe comune din Dambovita, era in stare grava la Terapie Intensiva, intr-un spital din Bucuresti.

In localitatea Crangurile din judetul Dambovita a fost scandal mare, dupa ce doctorita a refuzat initial sa inchida cabinetul si sa intre in izolare, desi intrase in contact cu o asistenta diagnosticata cu virusul.

Starea medicului de familie s-a inrautatit la cateva zile dupa internare. Din pacate, colegii nu au mai putut face nimic pentru ea si femeia in varsta de 67 de ani a murit la Terapie Intensiva.

Localnicii din Cranguri sunt acum speriati pentru ca la momentul depistarii bolii, doctorul inca dadea consultatii la cabinet, desi ar fi trebuit sa fie in izolare dupa ce intrase in contact cu o asistenta cu care lucra, care fusese confirmata cu Covid-19.

loading...
Primarul localitatii a intervenit pentru inchiderea cabinetului in care doctorita de familie oferea consultatii, desi intrase in contact cu o asistenta confirmata cu Covid-19. Chiar si asa Directia de Sanatate Publica ar fi permis ca doctorul sa mai vina la serviciu inca sapte zile. La acel moment, primarul localitatii a intervenit si i-a spus medicului ca va inchide locatia in care oferea consultatii, aflata in subordinea Primariei, in speranta ca astfel o va obliga sa ramana acasa.
Satenii revoltati au cerut atunci interventia primarului. Medicul de familie a fost confirmat cu Covid-19 abia pe 19 iunie, la 5 zile dupa ce asistenta cu care lucra a primit acelasi diagnostic. DSP Dambovita a precizat ca toti pacientii care au intrat in contact cu medicul de familie au fost plasate in izolare la domiciliu pentru 14 zile.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro