Monica Anisie doreste o ordonanta de urgenta pentru o reforma in educatie: „Ordonanta va cuprinde toate masurile necesare”

Monica Anisie, ministrul Educatie a vorbit live la World Vision Romania despre finantarea sistemului de invatamant, despre strategii in educatie pentru anii urmatori, despre cum va arata anul scolar 2020-2021 si despre cum se reflecta calitatea scolii in educatia copiilor.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie a delcarat ca pentru anul 2020-2021, guvernul ar avea de gand sa dea o ordonanta de urgenta cu privire la educatia copiilor in pandemie.

„Ordonanta va cuprinde toate masurile necesare pentru ca elevul sa poata beneficia de tot ceea ce ofera programul educational”, a declarat Monica Anisie la World Vision Romania.

De asemenea, aceasta a vorbit despre subiecte precum reluarea scolii, scenariul hibrid (jumatate la scoala, restul online, alternant), scenariul in care scoala continua online.

loading...
„Ministerul pregateste ghiduri metodologice pentru a veni in sprijinul cadrelor didactice si al elevilor, pentru perioada de recuperare de la inceputul anului. Avem in vedere si activitati remediale. Le vom prezenta foarte curand. Termenul pentru unul din ghiduri este chiar astazi. Trebuie finalizate pana la 15 august. Noi ca minister al Educatiei am pus termenul limita 10 septembrie pentru achizitii. Acum, ministerul cere sa urgenteze acele achizitii.

Licitatia (manuale) am lansat-o imediat ce am ajuns la Ministerul Educatiei. Dar de la CNSC am primit raspuns dupa 3 luni de zile. (…) Speram sa avem acele manuale. (…) Am o intalnire astazi cu reprezentantii editurilor. Exista un departament care se ocupa sa faca o centralizare a datelor pentru a realiza masuri de interventie in comunitatile unde nu a existat posibilitatea sa se desfasoare cursuri online”, a adaugat Monica Anisie.

sursa romaniatvnet

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro