Raed Arafat anunta ca sambata vom avea aproape 900 de noi cazuri.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat, vineri seara, ca nu mai exista locuri la terapie intensiva in Bucuresti, iar sambata vom avea mai mult de 800 de infectari.

Raed Arafat a anuntat ca patru spitale din Capitala nu mai au niciun loc liber la terapie intensiva. Este vorba despre Institutul Matei Bals, Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes”, Institutul „Marius Nasta” si spitalul militar de campanie.

Numarul cazurilor din ATI era, in momentul anuntarii datelor la ora 13:00, de 273 pe intreaga tara, dar intre timp au mai crescut si se apropie de 280, a spus Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat a adaugat ca in eventualitatea aparitiei unor noi cazuri grave de COVID in Bucuresti, pacientii vor fi transportat in alte localitati, unde exista paturi libere.

O alta solutie ar fi amenajarea altor spatii din spitalele din Capitala, unde sa fi aduse ventilatoare din stocuri. Daca acest scenariu nu se poate realiza, se pot instala unitati mobile de rezerva, cu 12 locuri, care pot fi instalate langa spital.

loading...
Raed Arafat a aratat ca aceasta situatie este consecinta cresterii numarului de imbolnaviri zilnice.

Potrivit datelor pe care le avea vineri seara, exista posibilitatea ca sambata sa fie depasit pragul de 800 de cazuri, apropiindu-se chiar de 900.

a o raportare intermediara de vineri de la ora 18:00, la care are acces seful DSU, erau deja 866 de cazuri noi de infectii, iar pana sambata, la urmatoarea raportare, posibil sa mai creasca cu cateva zeci de cazuri, a explicat Raed Arafat.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro