Raed Arafat, avertismentul care da fiori romanilor!

„Este o situatie despre care noi am avertizat. Nu este primul caz de care aflu. Am mai avut la Bucuresti semnalate de SMURD Bucuresti intr-o perioada scurta cel putin trei cazuri, din care unul a ajuns in stare critica , la o saptamana dupa ce a refuzat internarea in spital. Un altul a solicitat interventia SMURD si era deja in stop cardiac.

Bineinteles, asta nu se intampla la toti, ci la 1% din acesti pacienti. Cand spunem ca pacientul avea tuse seaca inseamna ca nu era chiar asimptomatic. Asimptomatic inseamna ca nu ai nimic. La cate dezbateri au avut loc si la cate pareri neavizate au fost expuse populatiei, populatia nu mai intelege decat ca daca sunt pe picioare si sunt bine inseamna ca pot pleca acasa. Dar nu ia in considerare ca aceasta boala poate sa se agraveze foarte rapid.

O persoana care este cu simptomatologie usoara sau chiar asimptomatica, poate sa inceapa sa aiba simptomatologie si poate sa aiba o evolutie respiratorie grava care sa duca chiar la intrare in coma si deces. Eu nu stiam de cazul din Galati, dar din ce spuneti e exact ce s-a intamplat si cu studenta din Timisoara, acum cateva luni, care a ramas acasa singura si a fost gasita decedata”, a declarat secretarul de stat, miercuri seara, la Antena 3.
loading...
Raed Arafat sfatuieste pe toata lumea sa asculte recomandarile medicului si sa lase la o parte toate asa-zisele „recomandari” neavizate date de unii si altii. „Covid-19 e un virus care poate ajunge de la niciun simptom la o simptomatologie care sa evolueze rapid si chiar sa ucida. Cazurile pe care le cunoastem sunt o dovada in acest sens”, a subliniat Arafat.

641 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost inregistrate in ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sanatatii, dupa un numar record de teste – 18.440.

Pana pe 15 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 34226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienti vindecati si 2106 de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare. Totodata, pana in prezent, 727 de pacienti cu test pozitiv au fost externati la cerere.

sursa Wowbiz

Comenteaza articolul

comments

Despre Massy

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro