Raed Arafat, despre reinstaurarea starii de urgenta in Romania

Raed Arafat a vorbit aseara despre situatia Romaniei in aceste momente. Secretarul de stat in MAI avertizeaza ca lucrurile nu merg pe o panta descendenta, ceea ce pune in pericol sanatatea oamenilor. Secretarul de stat in MAI a mai spus la Antena 3 ca ia in considerare scenariul in cara Romania se va intoarce in stare de urgenta din 1 august.

„Criteriul enuntat exemplificativ pentru reintrarea in Stare de Urgenta (10.000 de cazuri in 5 zile) ar fi indeplinit intre 1 si 3 august.(…) Daca in fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arata ca 5% dintre ei in urmatoarele zile va intra in Terapie Intensiva. 20 – 30 la suta vor avea nevoie de asistenta serioasa medicala, aproape de Terapie Intensiva si atunci este clar ca este nevoie sa luam masuri”, a explicat aseara la Antena 3 Raed Arafat.

Acesta a anuntat ca, cu o noapte inainte, nu au mai existat locuri in spitalele Covid din Bucuresti pentru pacientii simptomatici.
loading...
„Am fost sunati ca nu mai sunt locuri sa interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost si el sunat ca nu sunt locuri si am fost sunat de Serviciul de Ambulanta, ca nu sunt locuri, ca Ambulantele nu pot descarca pacientii, ca nu sunt locuri pentru Covid, ca nu poti sa ii duci oriunde. Si atunci, dupa o discutie cu domnul ministru Tataru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai sa gasim inca doua spitale”, a anuntat Raed Arafat. Intrebat daca sistemul medical ar putea intra in colaps, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) a precizat ca, ”fara nicio discutie”, daca nu se reduce numarul de cazuri se poate asunge la presiune pe sistem. „Situatia nu putem sa spunem ca este controlata, mai ales in unele zone ale Romaniei.
Cresterea cazurilor si cresterea semnificativa zilnic. Aceste cresteri arata ca avem o crestere serioasa, din punct de vedere al raspandirii. Clar ca avem o raspandire care, in acest moment, nu este nici in platou, nici in scadere. Deci, daca este in continua crestere, clar ca situatia nu este sub control”, a mai explicat Raed Arafat.

sursa: libertatea.ro

Comenteaza articolul

comments

loading...

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro