REGULI STRICTE pentru redeschiderea restaurantelor in interior! Ordinul a fost redactat.

Spatiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli si restrictii, in care, de exemplu, clientilor le va fi permis sa mearga doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, pastrand distanta de 2 metri unii de altii la mesele vecine, iar solnitele, meniurile si olivierele vor putea fi transferate de la o masa la alta doar dupa ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementeaza conditiile de redeschidere.

Ordinul a fost redactat incluzand data de 9 iulie pentru redeschidere, care trebuie insa sa primeasca si ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban. Deocamdata, ultimul termen avansat oficial ca speranta este 15 iulie, noteaza Profit.ro.

Clientii vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, pastrand distanta de 2 metri unii de altii, la mesele vecine, ocupantii scaunelor vor pastra aceeasi distanta, iar solnitele, meniurile si olivierele vor putea fi transferate de la o masa la alta doar dupa ce vor fi dezinfectate.

La intrarea in restaurant va fi un „triaj observational” al clientilor, urmand sa le fie interzise accesul acelora care dau semne ca ar avea infectii respiratorii.

Va fi interzis consumul de produse stand in picioare, cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire.

loading...
Este stabilit un numar de maximum 6 clienti care pot ocupa o masa (fata de maximum 4 la terase), exceptati de la aceasta regula fiind membrii de familie.

Antreprenorul sucevean Stefan Mandachi a intervenit telefonic joi la Romania TV pentru a comenta deciziile guvernului, care in continuare nu dau voie celor din industria HoReCa sa deschida restaurantele, in ciuda faptului ca majoritatea restului afacerilor s-au deschis deja.

„Eu am facut o postare succinta pentru ca mai multe publicatii m-au intrebat care sunt pierderile. Eu am pierderi de 5 milioane de euro pe retea, turismul in Suceva a crapat si nu inteleg de ce noi din industria Horeca suntem cel mai mare pericol.

E mai mare pericolul in autobuz decat in restaurant. Eu am investit 500 de mii de euro din 15 mai, dar i-am investit degeaba, ca nu ni s-a spus nimic.

Nu am nici o explicatie rationala, pentru ca am restaurantele in zonele de food court si nu am posibilitatea sa deschid terase.

Angajatilor mei le-am spus din 15 mai ca mai dureaza putin si oamenii ma intreaba cand pot veni la munca si nu stiu ce sa le zic, pentru ca oamenii vor sa vina la munca.

loading...
Nu inteleg de ce suntem discriminati si, repet, in conditiile in care ne-am proteja foarte strict”, a spus Stefan Mandachi la Romania TV.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro