Romania intra din nou in stare de urgenta?

Stare de urgenta: ce spune Nelu Tataru despre posibilitatea ca Romania sa reintre in stare de urgenta.

Stare de urgenta: Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a declarat oficial ca nu este exclusa reintroducerea masurii pe teritoriul Romaniei. Nelu Tataru a adaugat ca aceasta decizie va fi luata in urma unei analize facuta de Institutul National de Sanatate Publica.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca cifrele inregistrate in Romania in ultima perioada sunt ingrijoratoare si ca, in acest moment, Romania se afla „pe a doua cocoasa”.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca Romania este pe o panta ascendenta si ca nivelul de transmitere comunitara este ridicat.

loading...
„?Suntem pe a doua panta ascendenta, suntem pe a doua cocoasa. Acum trei saptamani, trei saptamani jumatate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitara de 1,4. Avem un numar crescut de cazuri, ramane sa le putem gestiona”, a declarat Nelu Tataru.

„Daca ne uitam, 31 de decese in ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare numar se inregistra pe 8 mai. Urmarim, evaluam, nu avem o suprasolicitare in terapie intensiva chiar daca avem 237 de cazuri in terapiile intensive. Cresterea acestui numar ne arata si gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri in ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, ramanem pe aceeasi crestere accentuata intr-un context de transmitere comunitara accentuata”, a mai spus Nelu Tataru.

Stare de urgenta: Bucurestiul se numara printre orasele din Romania care inregistreaza cresteri mari ale numarului de cazuri de coronavirus. Ministrul Sanatatii a tinut insa sa sublinieze ca, pana in acest moment nu s-a discutat despre inchiderea vreunei localitati sau a Capitalei.

„Noi analizam fiecare localitate, nu doar Bucurestiul, fiecare caz in parte, si in mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensiva, precum si cele care aglomeraza in acest moment unitatile de primiri urgente. (…) Suntem in momentul in care anchetele epidemiologice isi fac treaba, evaluam fiecare focar constituit, in acest moment nu avem focare care sa necesite izolare sau un alt grad al starii de alerta”, a declarat Nelu Tataru.

Zvonurile privind o reintroducere de stare de urgenta au fost alimentate si de presedintele Pro Romania, Victor Ponta, care a declarat in cadrul unui interviu ca in Parlament s-ar fi discutat despre acest lucru.

„Cred ca ar fi o catastrofa. Astazi asta era tema principala in Parlament. Tema era 15 iulie reintroducerea starii de urgenta. Ceea ce este grav e ca o o sa ramanem in starea de alerta pana la alegerile generale”, a spus Victor Ponta.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro