Starea de urgenta, prelungita pana pe 15 octombrie. Ce tara a luat decizia

Solicitarea premierului italian Giuseppe Conte, de a prelungi starea de urgenta pe teritoriul Italiei, a fost aprobata marti seara de Senatul de la Roma.

Adresandu-se Senatului, premierul Conte a sustinut prelungirea starii de alerta, spunand ca „trebuie sa fim constienti ca incetarea (starii de alerta) ar paraliza intregul sistem de protectie si prevenire construit in ultimele luni grele”.

Starea de urgenta urma sa expire vineri in Italia, iar premierul italian a cerut prelungirea acesteia pana la jumatatea lunii octombrie.

O data cu prelungirea starii de urgenta, autoritatile italiene pot folosi parghii legale pentru a folosi, in cazul izbucnirii de focare de infectie, hoteluri, cazarmi sau chiar nave pentru pacientii pozitivi. In acelasi timp angajatii institutiilor publice si private pot continua sa lucreze de acasa.

loading...
Aceasta le mai permite autoritatilor sa blocheze zorurile catre si dinspre tari cu risc inalt de contaminare. Italia a luat decizia in urma cu doua saptamani sa inchida legaturile aeriene si terestre cu 16 state din afara Uniunii Europene si a spatiului Schengen. Totodata, a impus carantina pentru cetatenii care vin din Romania si Bulgaria.

Lideri din opozitie si experti din domeniul juridic s-au pronuntat impotriva prelungirii propuse de premierul Conte, sustinand ca este o incalcare a drepturilor civile, potrivit Agerpres.

Varful crizei provocate de coronavirus a fost atins in Italia in martie si aprilie; in ultimele saptamani, situatia s-a ameliorat, dar exista inca temeri privind posibilitatea unui al doilea val al epidemiei. Pana acum, in tara s-au inregistrat aproape 247.000 de cazuri si peste 35.000 de decese dupa infectarea cu virusul care provoaca COVID-19, conform datelor actualizate marti de ministerul sanatatii.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro