UPDATE Ministrul Sanatatii: Facem o propunere spre starea de urgenta sa revenim la un numar mai mic de cazuri noi pe zi.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a vorbit cu putin timp in urma despre posibilitatea revenirii la starea de urgenta, in contextul cresterii numarului de cazuri noi de coronavirus in Romania.

ACTUALIZARE. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a revenit cu precizari. El spune ca in acest moment nu se impune starea de urgenta si ca trebuie vazuta evolutia ulterioara.

„La propunerea INSP, Ministerul Sanatatii catre CNSU, propunere catre Presedintele Romaniei, dar int-un context care in acest moment nu face…”, a spus Tataru, conform Digi24.ro.

Numarul infectarilor noi cu coronavirus il ingrijoreaza pe ministrul Sanatatii. Nelu Tataru a declarat ca ia in calcul reintroducerea starii de urgenta.

loading...
Nelu Tataru spune ca este necesara o legislatie care sa permita gestionarea crizei de sanatate.

„Vreau sa avem o legislatie care sa ne permita sa ne desfasuram activitatea, sa revenim la acele cazuri de 100 si ceva de infectari pe zi. Facem o analiza, facem o propunere spre starea de urgenta”, a spus ministrul, conform Digi24.ro.

Ministrul Sanatatii spunea ca Institutul National de Sanatate Publica recomandari in acest sens. Nelu Tataru asteapta o evaluare pentru a lua o decizie.

„Cresterea numarului de cazuri e de la o zi la alta si atunci se poate declara o stare suplimentara decat cea de alerta, dar evaluarea ne va da si raspunsul”, a adaugat el.

Nelu Tataru transmite romanilor sa fie precauti.

„Mesajul meu este si va fi respectarea regulilor, respectarea distantarii fizice, respectarea principiilor de igiena, respectarea indicatiei medicului si, chiar daca nu avem o forma legislativa in acest moment, internarea in spital, tratarea in spital. Trebuie sa respectam aceleasi reguli pe care le-am respectat si pana acum”, este mesajul ministrului Sanatatii.

loading...
Pana ieri, 7 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienti vindecati si 1.393 de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare.

Pana ieri, 1.799 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro