Vestea asteptata de milioane de romani! Se redeschid restaurantele. A fost anuntata data

Exista posibilitatea ca restaurantele din Romania sa fie redeschise in data de 9 iulie, adica saptamana viitoare.

Veste uriasa pentru proprietarii de restaurante din Romania. Exista posibilitatea ca acestea sa fie redeschise in data de 9 iulie, adica saptamana viitoare, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

Reprezentantii Guvernului si cei ai industriei HORECA s-au intalnit joi, 2 iulie, si au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protectie sanitara care vor trebui respectate dupa redeschiderea restaurantelor. Imediat ce se va face anuntul oficial cu privire la acest aspect, autoritatile vor transmite si un set de reguli pe care toti romanii vor trebui sa le respecte.

Premierul Ludovic Orban a atras atentia ca restaurantele isi vor relua activitatea atunci cand vor permite conditiile epidemiologice.

loading...
“Nu mai sunt multe restrictii. Mai sunt de deschis restaurantele in spatii inchise, cinematografele, salile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori si mai sunt cateva restrictii legate de organizarea competitiilor sportive”, a spus seful Executivului.

“Evident, o vom hotari (masura de redeschidere a restaurantelor – n.r.) cand conditiile epidemiologice vor permite si vom avea garantia ca si companiile care administreaza restaurantele se vor implica si vor asigura respectarea regulilor de protejare a sanatatii cetatenilor, pentru ca, din pacate, daca te uiti pe la mai multe terase ce se intampla, se vede foarte clar ca nu se respecta regulile care au fost stabilite.

„In masura in care se ajunge la o intelegere legata de un set de reguli care sa fie asumate si de reprezentantii HoReCa, noi avem disponibilitatea sa deschidem restaurantele.(…)Patronii de terase trebuie sa faca o informare a clientilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel incat clientul sa stie foarte clar in momentul in care vine aceste lucruri simple. (…) Autoritatile statului nu pot sa fie prezente in fiecare terasa, in fiecare restaurant, in fiecare magazin, in fiecare mijloc de transport in comun.

Exista o prezenta, se fac controale, se dau sanctiuni, se dau amenzi, s-au si suspendat autorizatii pentru anumite firme care nu au respectat regulile. Trebuie transportatorul, de exemplu, sa aiba grija, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicati sa fie alaturi de noi in respectarea regulilor. Noua ne este foarte greu sa controlam tot si nici nu e bine sa controlezi tot intr-o societate. Hai sa fim cinstiti, daca isi asuma cineva, inseamna ca vrea sa controleze orice se intampla, in orice activitate, inseamna ca ne intoarcem cu 30 de ani in timp”, a spus Orban in urma cu cateva zile.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro